Notícies
23 de novembre de 2016
Una xerrada sobre Big Data ha tancat el cicle sobre Smart Design

L’Auditori de l’ESDi ha acollit avui, 23 de noviembre, la darrera xerrada del Cicle Disseny i Innovació / SmartDesign de l’ESDi.


En aquesta ocasió, Jaume Galí, Software Engineer & Data Scientist de l’empresa Konodrac, ha impartit una instructiva xerrada sobre Cloud Computing i Big Data.

 La Big Data és, bàsicament, una gran quantitat d’informació en volum i dades que sobrepassen la capacitat d’emmagatzematge i processament de les eines actuals.


Per poder processar aquestes dades existexen softwares que permeten l’anàlisi de dues maneres, ja sigui en temps real o streaming, ideal per a un flux continu de dades, o bé més lentament o batch, que permet agafar volums més grans d’informació i també permet fer una millor analítica de les dades resultants.


És a dir, el real time ens dóna una informació bàsica, mentre que el processament batch permet una analítica més avançada.


Galí també ha introduït conceptes com el de Machine learning, eines que permeten fer prediccions basades en les dades i que gràcies al BigData té aplicacions en genètica, diagnosis mèdiques, reconeixement facial o recomanacions televisives.