Notícies
DESTACADES: del 5 al 11 de maig
Últim ÉSDissabte del curs [+altres notícies]

 

Últim ÉSDissabte del curs

 

La 13a edició de l’ÉSDissabte arriba demà dijous 12 de maig, a partir de les 4 de la tarda, a l’Escola Superior de Disseny ESDi, un espai de trobada entre dissenyadors, creatius i estudiants que s’ha convertit, a dia d’avui, en una cita obligada i referent en el sector.
En aquesta ocasió l’ÉSDissabte comptarà amb speakers d’alt nivell com l’estudi Clase Bcn, Ondo Tattoo i l’equip de l’anunci "Hunt or be Hunted" de Jägermeister i, també, amb l’estudiant i realitzador audiovisual Adrià Moles. 


Gestionat actualment pels estudiants de Disseny de l’ESDi Carla Playà, Sara Darder i Lluís Torres, la iniciativa va néixer el 2013  i és un esdeveniment pensat per apropar professionals del disseny a estudiants, en un espai distès on compartir experiències més enllà de les aules.

 

 


 

El graduat Oriol Arnedo, seleccionat  al DMY Berlin

 

El graduat de l’ESDi en Disseny Gràfic Oriol Arnedo Casas ha estat un dels escollits del New Talent Competition del DMY Berlin, que es celebra del 2 al 5 de juny a la capital alemana, i on podrà exposar els seus treballs i donar-se a conèixer internacionalment.
DMY Berlín és un festival anual de disseny contemporani, on tots dos aspirants a dissenyadors i establerts present nous productes, prototips i conceptes de disseny.


Durant un període de quatre dies els joves dissenyadors i creatius de renom presenten els desenvolupaments més recents en el disseny contemporani, donant als dissenyadors de Berlín l’oportunitat d’interactuar amb l’escena del disseny internacional.

 

 


 

Christian Guellerin imparteix una conferència sobre disseny i innovació

 

El passat dijous 5 de maig l’ESDi va rebre la visita de Christian Guellerin, director general de l’École de Design Nantes Atlantique i president honorari de Cumulus Association. Guellerin va impartit una conferència sobre "Disseny, innovació, competitivitat i emprenedoria" a l’auditori de l’Escola davant d’un centenar d’estudiants de disseny, on va parlar del paper del dissenyador en el món actual i el seu paper en la innovació de la indústria global, tenint en compte aspectes ètics, sostenibles i de responsabilitat social.

 

Guellerin és també president de France Design Education, una associació d’escoles de disseny francesa, i cònsol honorari de la República d’Estònia per l’oest de França des de 2009. Ha treballat com a expert per a la Unió Europea, ha estat consultor de diverses institucions entre 2005 i 2011 i ha escrit nombrosos articles sobre el disseny i l’educació.

 

 


 

La 080 convida a les escoles de disseny al seu Fashion Market

 

Un any més, la organització de la 080 Barcelona Fashion convida a alumnes i graduats de les escoles de disseny de Catalunya a participar en el Fashion Market de la passarel·la barcelonina, que enguany tindrà lloc del 27 de juny a l’1 de juliol al recinte de l’Institut Nacional d’Educació Física Inefc de Barcelona. Els participants disposaran d’un estand gratuït per donar a conèixer la seva marca i els seus dissenys, ja sigui moda, complements, calçat, joieria...

Només hi ha lloc per 4 marques (1 per dia), si us agradaria participar-hi, envieu un correu a cmorral@esdi.edu.es per tal de reservar la vostra plaça.

 


 

Videmappings a Dakar amb segell ESDi

Els passats dies 3, 7 i 10 de maig el col·lectiu de dissenyadors multimèdia Slidemedia Lab, en el qual col·laboren el docent d’ESDi Marc Calvet i els graduats Sergi Soley i Òscar Boix, van projectar un màpping a la façana d’un edifici a la ciutat senegalesa de Dakar. L’esdeveniment ha rebut el nom de "Dakar - Carrefour des cultures" i hi han col·laborat artistes d’arreu del món, creant visuals per a diferents edificis que durant 3 nits han vestit de llum i color la ciutat.

La projecció que ha presentat Slidemedia, amb Fausto Morales com a representant, ha mostrat un equilibri entre l’imaginari africà, ple de tons vius i contrastos i els efectes importats dels tradicionals màppings que es realitzen a occident: el resultat ha impressionat molt a una població poc acostumada a aquests tipus d’art, que va agrair amb un fort aplaudiment l’acte. Entre els espectadors s’hi trobaven personalitats de l’esfera política, com els ambaixadors espanyol i europeu o l’alcalde, i artistes del país que també varen participar en les jornades amb multitud d’actuacions i tallers.