Notícies
16 de desembre del 2014
The App Date premia el projecte ‘The Wearable Fashion Orchestra’

The App Date ja fa cinc edicions que premia les millors aplicacions mòbils d’Espanya. Un jurat d’experts ha entregat els premis a l’ Espai Fundació Telefònica de Madrid. 

Els premis han comptat amb més de 80 candidatures de projectes finalitzats al nostre país al llarg de 2014. El jurat encarregat de seleccionar els projectes guanyadors l’han format diferents professionals vinculats al sector tecnològic i, entre els premiats es troba ’The Wearable Fashion Orchestra, projecte nascut a l’ESDi.
Aquests han estat els premiats:

Millor app: Guudjob
La personalitat espanyola més destacada de l’any: Elies Campo
Premi del Públic: GH15
Projecte més innovador: The Wearable Fashion Orchestra


La Fashion Wearable Orchestra s’ha fet amb The App Award, Premi al Projecte Més Innovador. Aquesta peculiar experiència sonora consta d’un quadre de ballarins vestits amb wearables, dispositius tèxtils dotats de tecnologia i capaços de, en aquest cas, generar música a partir del moviment i la interacció.


Com es va poder veure durant una actuació en el lliurament de premis de The App Date, el públic va ser el que, a través dels seus dispositius mòbils, va col·laborar en la creació de la innovadora composició musical.

La menció a la Fashion Wearable Orchestra explica Javier Navarro, soci fundador de The App Date, persegueix "l’objectiu que busquem des que vam començar amb els premis, el 2010. Volíem crear un referent en l’univers app a Espanya. Ara, quatre anys més tard, i quan les apps surten dels mòbils i s’integren en els cotxes, els complements o la moda, perseguim la mateixa idea. Per això, premiem el canvi de rumb que suposa una orquestra tèxtil que funciona amb apps. És un nou començament per a les indústries creatives ».
La professora de l’ESDi Marina Castán i el graduat Gerard Rubio, creadors de l’orquestra, van recollir el premi i els ballarins de l’escola Scaena de Carmen Roche van donar vida a l’orquestra amb una actuació en directe.
 
The App Date Awards, que ahir van comptar amb l’humor de Monica Darboners i els seus monòlegs sobre apps, van néixer el 2010 amb l’objectiu d’impulsar la qualitat i les bones pràctiques en un sector que en aquell moment emergia. A més, en l’esdeveniment també es van lliurar els premis d’Amazon a les Millors Apps en Català