Notícies
30 de juny del 2017
Representació de l’ESDi al Festival Inspira de l’alumni Álvaro Sanz

Els dies 23, 24 i 25 de juny va tenir lloc la 5à edició del Festival Inspira. Una proposta creativa i inspiracional promoguda per l’alumni Álvaro Sanz que porta al bo i millor del talent creatiu en un entorn màgic: Siurana de Prades. En l’edició d’enguany el graduat va comptar amb la complicitat del nostre centre, coneixedor del talent exponencial que es va forjant a les aules i amb ganes de compartir vivències i experiències de professors i alumni de l’ESDi fora de l’entorn acadèmic, i amb l’objectiu de deixar-se inspirar i reflexionar sobre la creació artística. 


En aquest marc, la proposta va comptar amb les xerrades dels professors Jesús Morentín i Toni Mañach. El primer exposà el seu projecte “Bunkertype”, i el repte d’afrontar el concepte i el procés d’una impremta tradicional, així com la importància del binomi casualitat-causalitat en la seva història d’amor amb l’olor de tinta. El segon se centrà en el llenguatge del collage i, a banda de la xerrada, impartí un taller conjunt amb l’alumni Imanol Buisán. Ambdós van convidar als assistents a crear el seu propi collage. Al finalitzar el procés cada un va escollir-ne un altre (de collage) i a partir d’aquí va assumir el repte d’escriure un vers inspirat en el treball. El taller va acabar amb la musicalització de tots els versos.

 

taller de collage1

 

festivalinspira2

 

Finalment, l’alumni Andrea Lorenzo va exposar el seu Projecte Final de Curs “Música Callada” acompanyada d’una ballarina. El seu és un projecte de superació que agafa el disseny com a eina de superació personal. Lorenzo va agafar a 3 persones amb 3 circumstàncies personals dures i va exemplificar les seves històries en un projecte editorial mostrant com la dansa les havia ajudat a sortir-se’n.

 

festival inspira4


El Festival Inspira va comptar a més amb nombroses xerrades més i amb molta presència de música i tallers creatius. La gent que va participar-hi, enguany, va anar-hi amb ganes de deixar-se inspirar i a cegues, doncs el programa era completament sorpresa.