Notícies
10 d’abril del 2014
Graduats de l’ESDi triomfen als Pemis LAUS

Cristina Dordal, Gala Pasqual, Marina Soto i Fredic Barrera. Ells són els quatre graduats en Disseny gràfic per l’ESDi que han estat escollits per optar a un premi LAUS. L’Escola Superior de Disseny ESDi va escollir, de la totalitat dels projectes finals de grau en gràfic, aquests quatre per presentar-los als LAUS i finalment tots ells optaran a un premi segur.

 

El treball de Cristina Dordal es basa en una publicació que duu el nom de ‘Paraules d’una Terra. La Plana de Vic’. És una obra artística-poètica sobre tres escriptors de la Plana de Vic: Jacint Verdaguer, Miquel Martí i Pol i Maria Àngels Anglada. Un recull literari d’alguns dels fragments dels poemes que es reciten en diverses rutes literàries sobre els autors esmentats.

 

Per la seva banda, Gal.la Pascual va elaborar una col.lecció editorial, a mig camí entre un llibre i una revista, que es titula Sónar Zines. Entesa com un projecte de col.laboració amb el festival de la música avançada i New Media art Sónar. El seu treball funciona com un element de difusió d’aquest en el marc del seu 20è aniversari.

 

Marina Soto es va encarregar de dur a terme el projecte UNCOVERED, que en anglès significa destapar, deixar al descobert. I és que a través d’un concepte neix una marca editorial que proposa escapar dels tòpics. Estructurat en monogràfics, cada publicació aborda una sèrie de temàtiques (art, literatura, fotografia, història i societat) englobades sota un mateix concepte com ara els somnis, el buit o el silenci.

 

Per últim, Fredic Barrera va crear el Mijac sagrada família, que és un projecte d’identitat visual pel Mijac Sagrada Familia de Manresa, un centre on es treballa l’educació en el lleure dels nens i joves, mitjançant la transmissió de valors.

 

A més, cal afegir a aquesta llista, un altre graduat en disseny gràfic per l’ESDi, Xavi Martínez, i el seu treball Vaques Sagrades, ja que també ha estat seleccionat pels mateixos premis.