Notícies
28 de febrer del 2014
Quatre estudiants de l’ESDi busquen col·laboradors per desenvolupar el seu Projecte Final de Grau

 

 

Silvia Arch, Marc Capdevila, Edgar Melero i Miquel Vallribera. Ells son quatre estudiants de 4rt de carrera que estan desenvolupant una motocicleta de càrrega interurbana pel seu Projecte Final de Grau.

 

I és que la capacitat de crear i desenvolupar projectes innovadors, explotant nous coneixements, ha esdevingut un factor clau del progrés social i econòmic. Les iniciatives emprenedores sorgides de les Universitats representen, en un context actual de globalització, projectes pels quals s’ha d’apostar tot recolzant-los i guiant-los cap a l’èxit.

 

 És per aquesta raó que aquests quatre estudiants, juntament amb el tutor del projecte, Guiu Llusà, demanen col.laboració amb empreses degut  a la seva complexitat tècnica i a les seves exigències econòmiques. És per això, que estan oberts a totes les col.laboracions que siguin possibles, tant a nivell purament econòmic com a nivell tècnic o de material.

 

Es tracta d’un projecte que rep el nom de Gala 279 i que es basa en el disseny d’ una motocicleta per a transport interurbà de petites mercaderies i serveis, i  l’elaboració d’un prototip funcional a escala real per poder justificar tota la investigació prèvia realitzada. 

 

L’objectiu principal és l’estudi de les necessitats de mobilitat i d’ergonomia dels vehicles de dues rodes pel transport de diverses carregues i serveis a la ciutat. “Es tracta d’una moto interurbana de càrrega destinada a serveis municipals, sanitaris…”, explica el tutor del projecte, Guiu Llusà, i afegeix que “per exemple, quan hi ha un accident a una carretera, els primers deus minuts són vitals i, per tant, és molt més fácil que hi arribi primer una motocicleta de càrrega que no una ambulància”.