Notícies
23 de novembre del 2015
Professors de l’ESDi implicats en l’exposició "Fina Miralles. L’illa de Firdrac" que s’inaugura aquest dimecres

Aquest dimecres s’inaugura, al Museu d’Art de Sabadell, l’exposició de l’artista “Fina Miralles. L’illa de Firdrac” comissariada per la professora de l’ESDi, la Dra. Maia Creus i que ha comptat amb la col·laboració dels també professors de l’ESDi Anaïs Llàcer, René Ferrero i Oriol Ocaña, en l’execució de l’audiovisual. En la mostra també hi ha participat la col·laboradora docent Victòria Sacco.


La mostra, de petit format, presenta juntes per primera vegada, les 16 peces que configuren l’obra "La unió de tots els mars", actualment en una col·lecció particular, i recupera un dels textos inèdits de l’Arxiu Textual de Fina Miralles dipositat al fons del Museu. Es tracta del text, L’illa de Firdrac escrit l’any 1989 a partir de l’obra realitzada a París, “La unió de tots els mars” i ara publicat a la revista “Quadern de les Idees les Arts i les Lletres”, en el seu número 202.

Des del 2014, la Fundació Ars i el Museu d’Art de Sabadell treballen conjuntament per estudiar i difondre l’Arxiu textual de Fina Miralles. La part més important d’aquest fons va ser lliurat per l’artista al Museu d’Art de Sabadell l’any 1999, juntament amb el llegat de la seva obra. L’any 2014 l’artista va cedir a la Fundació Ars la segona part d’aquest l’arxiu. Actualment tot aquest material documental està en fase d’estudi per part de la Dra. Maia Creus.

Fina miralles-exposició1

 

El mateix dimecres, 25 de novembre es presentaran tant l’exposició com el número 202 de la revista “Quadern de les idees, les arts i les lletres”. L’esdeveniment començarà a les 7 del vespre. La mostra expositiva es podrà veure fins el 31 de gener del 2016.