Notícies
30 de març de 2015
Marc de Rooij, col·laborador docent d’ESDi, presenta amb èxit la seva tesi doctoral

L’arquitecte i col·laborador docent de l’Escola Superior de Disseny ESDI Marc de Rooij va presentar amb èxit la seva tesi doctoral sobre la recerca nous models arquitectònics davant l’impacte del canvi demogràfic.


De Rooij va entregar el seu projecte a la ETSAB de la Universitat Politècnica de Catalunya, on exposa la necessitat de millora funcional de l’habitatge per aconseguir un parc d’habitatges apte per una societat envellida, i anticipant-se a estructures socio-econòmiques canviants. Sota aquesta premissa, l’arquitecte proposa un seguit d’adaptacions: de mobilitat i execució de tasques, previsió d’espais d’interacció social i d’altres dedicats a activitats laborals a la vivenda i el propòsit de construir edificis més sostenibles.

 

Marc de Rooij és professor d’Introducció als Projectes i de Materials i Tecnologia del Departament de Producte i Interiorisme d’ESDi des de l’any 2007. Va estudiar Arquitectura a la Universitat Tècnica de Delft (Països Baixos), on va obtenir el seu Màster en Ciència d’Arquitectura amb Esment Honorífic l’any 1997. El mateix any es va instal·lar a Barcelona per treballar amb el reconegut arquitecte català Enric Miralles (1955-2000).
L’any 2000 s’associa amb els arquitectes Josep Pons i Isabel Torres per formar l’estudi d’arquitectura BE+R. Els àmbits d’estudi i de treball són la sostenibilitat, la industrialització i l’impacte del canvi demogràfic en l’arquitectura.
Va ser premiat a la Home Design Competition a Cantù (Itàlia) l’any 2000  i el 2001 va ser finalista de l’International Design Competition a Osaka (Japó), en tots dos casos amb propostes interdisciplinàries, incorporant el disseny industrial en l’arquitectura. Amb l’estudi BE+R va ser seleccionat per la IV Biennal d’Arquitectura de les Comarques Centrals de Catalunya (2006).