Notícies
DESTACADES: del 28 abril al 4 de maig
Mar Canet imparteix un Seminari sobre programació creativa [+altres notícies]

 

Mar Canet imparteix un Seminari sobre programació creativa

 

Amb l’objectiu de donar a conèixer a l’alumne les possibilitats que té els usos creatius de programació creativa i la tecnologies interactives, L’artista i dissenyador Marc Canet impartirà els propers dies dimarts 17 i dilluns 23 de maig un Seminari adreçat als alumnes de l’ESDi que vulguin adquirir els coneixements necessaris per entendre les diferents tecnologies interactives que existeixen i pensar formes creatives de fer-les servir en els seus projectes. L’ús creatiu del codi és usat per artistes i dissenyadors amb l’objectiu de crear alguna cosa expressiva en lloc d’alguna cosa funcional.


Marc Canet és graduat en Disseny Digital i Art Electrònic per l’ESDi i és fundador del col·lectiu Derivart, que treballa en la intersecció entre les finances, l’art i la tecnologia. Amb l’artista Varvara Guljajeva usen i desafien la tecnologia per tal d’explorar nous conceptes en el món de l’art i del disseny.

 

 


 

Nova convocatòria del certificat d’anglès CLUC B2


La Comissió Interuniversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC) ha anunciat una nova convocatòria de l’examen de certificació de llengua anglesa CLUC B2, que tindrà lloc el proper mes de juny.


Aquest certificat interuniversitari acredita el nivell B2 necessari per acabar els estudis de grau en les universitats catalanes,permetent reconèixer crèdits i són també útils per a les convocatòries de mobilitat i per a accés a beques o ajuts; també són vàlids per acreditar el nivell de llengua a l’hora de buscar feina o bé promocionar-se en el lloc de treball.
El període de matrícula és del 9 al 20 de maig i el període de realització dels exàmens és del 13 al 23 de juny. Podeu inscriure-us a la web de la URL

 


 

El professor Jordi Llopis, nominat a un Premi Delta


El llum Clipa’m, dissenyat pel professor de l’ESDi Jordi Llopis Freixas i l’estudi Brots és finalista als Premis Delta 2016 que convoca l’ADI-FAD.
Clipa’m és una original llum, inspirada en els populars clips d’oficina que tantes vegades hem utilitzat. La lluminària, produïda per l’estudi de disseny Brots, està construïda a partir d’una sola peça de ferro tallada a làser. Dos plecs conformen la peça i, a partir d’un sistema de clip, se sosté la pantalla.


Jordi Llopis és autor de diversos dissenys -especialment llums- i s’ha encarregat de l’edició i el desenvolupament de productes de destacats creadors. Des de l’any 2000, col·labora amb empreses i editores de disseny de referència. A més, forma part de l’editora de disseny Brots, una plataforma per a dissenyadors externs i de foment de la creativitat i és professor a l’ESDi des de 2013.

 

 


 

Projecte de col·laboració entre l’ESDi i l’empresa Gabarró


El dimarts 3 de maig a l’Auditori de l’ESDi es va presentar els resultats del Projecte de col·laboració entre l’empresa de fustes Gabarró i l’ESDi.


El projecte ha consistit en el disseny d’un mostrari de fustes que permet la visualització fàcil de més de 100 mostres i en un format que és fàcil de transportar i ensenyar a clients. Ha estat realitzat per 4 alumnes d’Intensificació Departamental de l’itinerari de Gràfic, tutoritzades pel professor Quim Boix: Mireia Girvent, Laura Fornalés, Claudia Pla i Mireia Laguna.

 

 3 dissenys de l’ESDi, finalistes al Concurs Swab Stairs 2016.


Un any més, alumnes de l’ESDi participen al Concurs Swab Stairs,  una activitat dins del festival SWAB Barcelona, que té per  objectiu vincular el món acadèmic amb la transformació creativa del paisatge i on es dóna l’oportunitat a estudiants d’escoles de disseny de Barcelona i altres ciutats del món, de crear una obra que serà exhibida en les principals escales d’accés al metro de la ciutat.


Enguany són tres les propostes finalistes:
1. " Barreja d’absurditats i caos, amb bicicletes", de Guillem Arderius
2. "¡A por Marte!", de Tiago Almança
3. "Juego ilusorio", d’Inés Herranz i Iris Ledesma


Les propostes s’han treballat dins l’assignatura de Materials i Tecnologia de 2n Curs, amb el professor Quim Boix. En els propers dies l’organització de SWAB Barcelona i TMB, anunciaran la proposta guanyadora de l’ESDi, que es podrà veure a les escales de l’estació de metro de Drassanes/Arts Santa Mònica de l’1 al 22 de juny.

 


 

El programa “Vespre a la 2” grava a la nadadora Ona Carbonell a l’ESDi

 

Un equip del programa de TVE “Vespre a la 2” va venir a l’ESDi el dilluns 2 de maig per gravar un reportatge sobre la nadadora olímpica Ona Carbonell i la seva  faceta d’estudiant de disseny de moda a l’ESDi.
Carbonell, que competirà en natació sincronitzada en els propers Jocs Olímpics de Rio 2016, es troba immersa en el procés creatiu, amb la professora Cristina Real al capdavant del projecte, dels disseny dels banyadors que lluiran ella i Gemma Mengual a Rio.