Notícies
14 de setembre de 2015
L’exalumna del Màster en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi, Marta Costa Planas, presenta l’exposició “Vis-a-Vis”

A partir del llibre “Correspondència Mercantil Pràctica” (1931), d’Alfonso Castaño, Marta Costa Planas redescobreix el lèxic artificiós que es troba darrere del format de les cartes mercantils. L’espectador les jutja des de la distància temporal, veient com la relació epistolar entre emissor i receptor ve disfressada i plena de matisos formals i pomposos que sobrepassen en excés el registre lingüístic que hauria de tenir aquesta tipologia de correspondència.

 

La jove creadora, que signa amb l’evocador nom de Marta de los Pájaros, ha convertit 11 d’aquestes cartes plenes de fórmules estereotipades en sorprenents collages que reinterpreten des de la contemporaneïtat la groguenca correspondència.

 

 

Postgraduada en Comissariat d’Art Digital a l’ESDi (2013) i en Disseny i Producció d’Espais, Costa Planas és llicenciada en Humanitats, especialitzada en Història i Teoria de l’Art. El caràcter interdisciplinari de la seva formació l’ha portat a col·laborar en diverses institucions culturals nacionals i internacionals, així com ha comissariat tres exposicions en centres culturals i galeries d’art barcelonins.

“Vis-a-vis” es pot veure fins el dia 17 de setembre a la galeria Moraima (carrer de la Verge, 1, Barcelona).