Notícies
12 de juny de 2013
L’estudi de recerca ’Close to the body’ realitzat per ESDi s’exposa al Sónar

‘Close to the body’, l’estudi de recerca realitzat entre l’Escola Superior de Disseny ESDi, IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya) i la Eindhoven University of Technology (TU/e) s’ha exposat al Market Lab del Sònar, el 20è Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art de Barcelona, celebrat del 13 al 16 de juny.  Es tracta d’un projecte que explora l’espai emergent que ofereix la tecnologia smart textile per investigar sobre les relacions dinàmiques entre el cos, els tèxtils i l’entorn.


Aquest taller, enmarcat dins el Màster d’Interacció Avançada de IACC, integrava alumnes d’aquest Màster i estudiants i exalumnes del Grau Oficial Universitari en Disseny de Moda d’ESDi, per així cobrir les àrees de coneixement de moda i interacció. I l’objectiu era crear un wearable, una peça que integra tecnologia i la fa portàtil. Així doncs, d’aquesta pràctica van sorgir les peces interactives que es trobaran al Sónar: “Trailblazer” (pensat perquè els fanàtics del footing puguin descobrir llocs especials de diferents ciutats mentre corren), “Sound Embracers” (un instrument que genera sons amb el moviment del cos) i “Open Up” (un vestit especial que connecta a qui el porta amb el seu entorn). 


Per a més información sobre aquest estudi de recerca podeu llegir l’article de la Professora Marina Castán: “CLOSE TO THE BODY, una recerca entorn dels smart tèxtils, el cos i la percepció”

 

Close to the body  Close to the body