Notícies
DESTACADES: del 15 al 21 de setembre
L’ESDi signa un conveni universitat-empresa amb CARPYEN [+altres noticies]

 

L’ESDi signa un conveni universitat-empresa amb CARPYEN

L’ESDi i l’empresa d’il·luminació Carpyen han signat un conveni de col·laboració Universitat-Empresa per desenvolupar-se en el curs acadèmic 2016-2017.
CARPYEN és una empresa pionera en la creació d’elements d’il·luminació que, des del seu inici al 1948 fins a l’actualitat, ha esdevingut pionera en el sector. Els seus productes són sinònim de qualitat, creativitat, innovació i inspiració així com que la seva ubicació a Barcelona formapart també de la seva identitat. La inquietud de la empresa per una constant evolució la porta entre altres accions a col·laborar en projectes de transferència de coneixement entre empresa i universitat.

El projecte amb l’ESDi es desenvoluparà en el marc de l’assignatura de "Disseny d’Il·luminació", de 4t curs de l’itinerari de Producte i tindrà per finalitat "el disseny de nous conceptes de làmpades per consum domèstic".
L’objectiu està centrat en propostes de disseny de producte aplicades en la utilització de materials i mètodes utilitzats per la empresa, transferint aquest coneixement i experiència per la realització de nous productes.

 

 


 

Antoni Mañach participa en la 4ª Trobada Nacional d’Associacions de Disseny


El profesor de l’ESDi Antoni Mañach participarà els propers 22 i 23 de setembre al 4o Encuentro de Nacional de Asociaciones de Diseño de Málaga. Mañach formarà part d’una taula rodona per realitzar un codi deontològic per a la professió, ajudant en la redacció d’aquest amb consells fruit de la seva investigació del DEA en codis deontològics.
Les Trobades Nacionals d’Associacions de Disseny són projectes anuals desenvolupats per la Red Española de Asociaciones de Diseño READ  i altres associacions col·laboradores per facilitar un espai comú d’anàlisi i proposta de processos o situacions relacionats amb l’exercici del disseny per part de tots els actors que hi participen i també per establir i reforçar aliances amb professionals, centres de formació, empreses i institucions punteres i així exemplificar el benefici que un correcte ús del disseny aporta.

 
El projecte MOS del graduat Albert Gil, publicat al blog de disseny More with Less


La revista digital More with Less ha publicat aquesta setmana un article sobre MOS, el joc de tres eines (forquilla, cullera i ganivet) que conformen el PFGé del graduat en Disseny menció Producte Albert Gil Aquestes tenen com a objectiu provar d’equiparar la velocitat d’ingesta a la velocitat metabòlica pel desenvolupament d’una correcta i adequada digestió. El projecte es planteja en dues vies d’intervenció, en què l’eina no només esdevé un element funcional per nodrir-se, sinó també un objecte carregat d’intencions i valors. Podeu veure l’article complet

 

 


 

Nova convocatòria per al CLUC

Les universitats catalanes s’han posat d’acord per oferir un certificat d’anglès que es basa en els estàndards que marca la Comissió Europea i, per tant, té reconeixement a totes les universitats europees.
 
La finalitat d’aquest examen és certificar el nivell d’anglès dels candidats a través d’un únic examen interuniversitari inèdit en cap altre lloc del territori espanyol. De fet, la prova està pensada perquè amb un sol examen es pugui obtenir el nivell B1, B2.1 o B2.2, en funció del resultat.
 
El CLUC va dirigit a l’alumnat, el PAS i el PDI de totes les universitats catalanes. També per al públic general que necessiti acreditar el nivell de coneixement d’anglès i que sigui major de 18 anys.

Tots aquells que estiguin interessats en certificar el seu nivell d’anglès, podran inscriure, del fins al 11 d’octubre, a la convocatòria de novembre de l’examen CLUC d’anglès.