Notícies
DESTACADES: 18-24 de febrer del 2016
L’ESDi signa un conveni amb l’empresa MobilTRAÇ [+ altres notícies]

 

L’ESDi signa un conveni amb MOBILtraç


L’ESDi i l’empresa de retolació i senyalització MOBILtraç firmen un nou conveni de col·laboració Universitat-Empresa per desenvolupar-se en el curs acadèmic 2015-2016. El projecte, que es treballarà dins l’assignatura “Projectes II”, amb els alumnes de 3r curs de l’especialitat d’Integració Multidisciplinària (Gestió del Disseny), tutoritzat per l’empresa Nomon, durà a terme “un cas real de gestió del disseny”.  Els alumes desenvoluparan una auditoria del disseny de l’empresa, fixaran objectius, crearan un mapa d’actuació, presentaran propostes de millora, sempre enfocades a noves oportunitats que ajudin a la millora dels resultats.

 

mobilTRAÇ conveni

 L’equip Espanyol de Natació Sincronitzada presenta a Madrid els nous banyadors dissenyats per l’ESDi en col·laboració amb l’alumna i nadadora Ona Carbonell

 

El passat dijous es va dur a terme una roda de premsa de presentació que va servir per presentar les noves rutines de les nadadores i el banyador que es lluirà a les Olimpíades de Rio de Janeiro i que, com ja va sent habitual, han estat dissenyats per l’ESDi (la professora Cristina Real al capdavant del projecte) amb la col·laboració de l’alumna i nadadora Ona Carbonell. Es va presentar el banyador pel duet lliure, inspirat en el concert d’Aranjuez que presenta tonalitats daurades, vermelles i negres i que es complementa amb un casquet que s’ha dissenyat amb una peineta especial.

 

banyadors sincro

 L’ESDi col·labora amb el Banc d’Energia amb la realització de les càpsules audiovisuals “Històries d’estalvi”.


Alumnes del Grau en Disseny menció Audiovisual de l’ESDi han elaborat tres càpsules audiovisuals per a la ONG Banc d’Energia, que promou l’estalvi i l’eficiència energètica a benefici dels que estan en situació de vulnerabilitat energètica. L’objectiu dels tres vídeos és viralitzar-los i convidar a la gent a‪ “‎estalviar per compartir”‬‬‬‬‬ i contribuir així a un triple impacte: social (lluita contra la pobresa energètica), ambiental (lluita contra el canvi climàtic) i econòmic (estalvi particular). La col·laboració neix fruit d’un conveni amb l’Ajuntament de Sabadell i ha estat un aprenentatge molt enriquidor i una oportunitat de treballar en un projecte real i de les característiques del Banc d’Energia.

 


 

Del 9 al 13 de març l’ESDi serà al Saló de l’Ensenyament

Un any més, l’Escola Superior de Disseny ESDi participa al Saló de l’Ensenyament, que té lloc del 9 al 13 de març a la Fira de Montjuïc. I és que durant 5 dies consecutius, el recinte s’omple de gom a gom per estudiants que encara no saben quin és el camí que ha de prendre el seu futur.

Al nostre estand, situat a l’expositor 617, es podrà trobar tota la informació referent als nostres estudis de Grau en Disseny (gràfic, de moda, de producte, audiovisual, interiors i gestió del disseny) i també dels nostres Màsters, com en UI/UX Design, en Comissariat d’Art Digital o en Assessoria d’estilime entre d’altres.

 
El Saló de l’Ensenyament és la fira de referència pels estudiants que estan a punt d’acabar l’ESO, el batxillerat o algun cicle formatiu i volen seguir aprenent sobre una professió que els acompanyarà sempre més. És per aquesta raó que milers de persones acudeixen al saló per informar-se sobre l’oferta universitària.

 

Lloc: Recinte Montjuïc
Palau 2 i Pl. Univers

Dates: Del 9 al 13 de Març 2016
 
Horari:

De dimecres a divendres 9h a 19h
Dissabte de 10h a 20h
Diumenge de 10h a 14h

 L’ESDi organitza un Focus Group per detectar quines són les capacitats que els empresaris busquen en el dissenyador del futur immediat.


La Dra. Encarna Ruiz dirigeix aquest dijous 25 de febrer a la tarda una sessió de treball a l’ESDi entre professionals de l’àmbit del disseny, empreses i representants de l’Escola per mantenir un diàleg sobre el paper del Disseny a la societat i a la indústria com a eina flexible, integradora i multidisciplinària. L’objectiu és determinar quines són les necessitats de les empreses a l’hora de contractar un dissenyador; com són els professionals que ara mateix operen en el sector; i quines són les capacitats o mancances que posseeixen els dissenyadores formats a l’ESDi en relació a la demanda real.

 


 

La Dra. Maia Creus i la Dra. Feliu participen en el llibre Topografias Invisibles. Estrategias Críticas en Arte y Geografía


El passat 16 de febrer va tenir lloc la presentació del llibre Topografias Invisibles. Estrategias Críticas en Arte y Geografía, editat per la Universitat de Barcelona a partir del simpòsium Topografies de l’Invisible (2013 a la Facultat de Belles Arts de la UB) on hi participen les professores de l’ESDi, la Dra Maia Creus i la Dra. Mireia Feliu. Cada una participa en un capítol distint de la publicació però que, des de la perspectiva artística, rellegeix de manera crítica el territori.

 


 

Congrés acusti.cat


Els dies 28 i 29 d’abril del 2016 se celebrarà a la Fira de Sabadell l’acusti.cat, el 1r Congrés d’Acústica de Catalunya, commemorant el Dia internacional contra el soroll.
El Congrés comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica del soroll, i oferirà taules rodones, solucions i tallers demostratius a problemes concrets (tecnològiques, intangibles i socials).
L’ESDi hi serà present amb tres activitats en el marc del Congrès, tals com l’exposició d’altaveus passius sorgits del projecte universitat-empresa amb Amate Audio; la presentació de “Paisatges Sonors” i finalment, dos accions audiovisual: Entropy, a càrrec del dissenyador i professor Marc Calvet, que presenta les relacions àudio-imatge des d’una perspectiva social, gràfica, musical i filosòfica i /byte.live//, a càrrec de l’alumni Júlia Llaugé que pretén emfatitzar l’experiència del directe en els concerts  musicals.


A més, recordem que la identitat gràfica de l’Acusti.cat ha estat dissenyada per l’alumne de l’ESDi Gerard Arderius.

 

 

 


 

Masterclass de HP al màster en UI/UX Design

El passat divendres va ser una jornada especial al màster en UI/UX Design de l’ESDi. Al matí, Jordi Isern, Customer Experience Lead d’HP va impartir una classe sobre Interaction Design als alumnes i, a la tarda, David Fernández, Customer Experience UI Project Manager d’HP, va impartir un workshop sobre Project Management.

 

jordi isern hp