Notícies
29 de març de 2017
L’ESDi instal·la el cercador Ecosia en tots els seus ordinadors

Arrel d’una proposta de l’Associació d’Estudiants de l’Escola Superior de Disseny ESDi, el servei d’informàtica ha instal·lat Ecosia.org com a cercador predeterminat a tots els els ordinadors de l’escola, amb la voluntat de sumar esforços contra la desforestació.


I és que Ecosia es coneix com el “cercador que planta arbres amb els ingressos obtinguts per publicitat”, una empresa social que dóna el 80% dels seus beneficis a organitzacions conservatives sense ànim de lucre, centrada actualment en el plantament d’arbres.


Nascuda a Alemanya el 2009,  actualment tenen més de 3 milions d’usuaris actius, s’han plantat més de 6 milions d’arbres i han donat gairebé 3 milions d’euros.


Però, com funciona un cercador respectuós amb el medi ambient? Doncs de forma eficient i senzilla. Cada clic a Ecosia ajuda al medi ambient. El cercador mostra publicitat a través de Bing, amb qui treballen des de 2015. Gràcies a ella, obté ingressos per cada cerca i cada clic dels usuaris, repartint als projectes el 80% d’aquests.

 

 

Una de les coses més originals i boniques que té és que el mateix cercador té un marcador d’arbres plantats que indica quants arbres s’han plantat amb la teva ajuda.
Però no només així aconsegueix el seu objectiu. Mitjançant enllaços afiliats, EcoLinks, els internautes que ho desitgin poden fer aportacions quan comprin en línia.


Aquests són alguns dels beneficis que aporten els arbres al medi ambient:

  • Clima fresc: els arbres absorbeixen CO2, un dels principals responsables del canvi climàtic. Així mateix, els boscos de grans dimensions poden fins i tot crear núvols, que al seu torn reflecteixen la llum solar i refreden el nostre planeta.
  • Biodiversitat: els boscos són els sistemes més diversos de la terra, amb milions d’espècies de les quals moltes no han estat encara descobertes ni analitzades.
  • Protecció de sòls: els arbres protegeixen el sòl de l’erosió i donen terres productives i fèrtils. Si els tales, acabaràs tenint un desert.
  • Aire net: a més de donar oxigen, que necessitem per respirar, els arbres també netegen l’aire, absorbint gasos contaminants i filtrant partícules.
  • Persones contentes: els boscos ens proporcionen aliments saludables i un munt d’altres productes que poden collir-se de manera sostenible. El suport d’1,6 mil milions de persones a tot el món depèn d’ells.
  • Seguretat hídrica: els boscos regulen els cercles hidràulics i prevenen les inundacions, creen microclimes humits i incrementen els nivells d’aigües subterrànies. A més, actuen com una "esponja", que prevé les sequeres.I ja ho saps, cada clic a Ecosia ajuda a plantar un arbre!