Notícies
12 de juny de 2013
L’ESDi inaugura la reproducció de l’exposició ‘Velles Arrels, Nous Dissenyadors’

L’Escola Superior de Disseny ESDi, va inaugurar el passat 14 de juny a les 12h al hall i al 1r pis de l’escola, la reproducció de l’exitosa exposició ‘Velles Arrels, Nous Dissenyadors’ , que va rebre en dos mesos, 12.435 visites al Centre d’Artesania de Catalunya.

El fet expositiu no és tan sols una forma d’exhibició, sinó també una manera més de compartir coneixements, i és que a l’ESDi, l’exposició forma part del trajecte pedagògic. La mostra exposa projectes de Graduats, professionals i estudiants de l’ESDi dels itineraris de disseny de Producte, Gràfic, Moda i Audiovisuals, tot revisant els referents històrics com a eines per a encarar les creacions futures. I és que, un dels reptes més importants pels nous dissenyadors consisteix en revisar tot el que es bo i dolent i hi ha hagut en els darrers anys, per tal d’encarar el futur amb experiència i coneixements rebuts i combinar-ho amb la il·lusió de les seves noves propostes. A partir d’aquesta premissa, els estudiants de l’ESDi van exposar els seus projectes a la mostra "Velles arrels, nous dissenyadors", del 16 de març al 19 de maig al Centre d’Artesania de Catalunya, a Barcelona. Degut a la seva gran rebuda, la Unitat d’Experimentació i Aplicació de Moda d’ESDi n’ha fet una reproducció per a tots aquells que no hi van poder assistir.

En l’exposició, organitzada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, s’hi poden veure els projectes de producte: "Shira" de la graduada Isona Ten, "Xai" del graduat Genís Senen i "Chají", artesania colombiana d’Alicia Schmidt. De Gràfic hi ha els projectes "Identitat Visual dels Mercats de Barcelona" d’Albert Grèbol i "Porcs i Senyors. Embotits Artesans de Mallorca" de Magaly Villaroel. De moda s’hi veuen els Projectes Camper, de l’assignatura de Calçat dels alumnes de 3r, el Projecte 080, de l’assignatura de Projectes II dels alumnes de 3r curs, el Projecte "Tècniques d’estampació" de l’assignatura Tints i acabats i el "Projecte Xisqueta" de l’assignatura de Filatura dels alumnes de 3r. En audiovisuals, l’exposició mostra el treball "It’s just a Cap" dels graduats Salvador Martínez i Iñaki Soria i "Plàstics de curta durada" dels estudiants de 4t d’audiovisuals, Marc Calvet i Gerard Rubio.

 

Velles ArrelsVelles Arrels