Notícies
15 de setembre del 2015
L’ESDi inaugura aquest dimarts el projecte expositiu: Fer coses amb les coses

L’exposició mostra els treballs resultants del taller “Coses amb les coses”, al taller 5 de Nauestruch que va consistir en tres sessions de lectura i debats col·lectius sobre com fan coses les paraules, els objectes i els cossos.

A les sessions es van treballar textos d’autors que, durant el segle XX, van plantejar les possibilitats de repensar les formes de relació de cossos i objectes.


En una primera sessió es va treballar sobre el concepte de “coses”, partint del text d’Austin “com fer coses amb les paraules”, treballant amb la concepció de l’objecte com a autor. El segon bloc se centrà en “Cossos”, analitzant 3 textos a on els autors reflexionen sobre el cos i els seus límits, la seva relació amb allò que l’envolta i la nostra consciència sobre ell. En el tercer bloc es va tractar el concepte de “Gènere”, una visió de les teories post estructuralistes de la performativitat a l’hora de pensar les qüestions relatives a la identitat i el gènere. 

 

El projecte el signa el grup “Fer cosa fora”, un grup d’autoformació, investigació i producció que reflexiona entorn del cos i l’objecte. Hi col·laboren professors, alumnes i graduats de l’ESDi.

L’exposició s’inaugura demà, a les 17.30 a la planta baixa de l’Escola Superior de Disseny ESDi.