Notícies
28 de gener del 2016
L’ESDi impulsa un projecte d’investigació en col·laboració amb l’Estruch per aplicar els wearables al col·lectiu d’invidents i persones sordes

L’Escola Superior de Disseny ESDi comença a treballar, conjuntament amb la Fàbrica de Creació de les Arts en Viu l’Estruch, per desenvolupar productes orientats a les persones invidents i sordes. Ambdues entitats han creat un equip d’investigació format per diverses entitats del sector per tal de treballar en tipus de productes que puguin implementar-se a les arts escèniques i que permetin a aquests dos col·lectius seguir una actuació determinada sense l’ajuda d’un intèrpret. 

 

thewearable-estruch

 

El projecte és el punt de partida per a una investigació dins l’àrea dels wearables que ja va tenir una primera fase en el projecte “The Wearable Fashion Orchestra” (Premi The App Date 2014 al projecte més innovador) impulsat per l’ESDi. Ara, però, el projecte evoluciona cap a altres àmbits socials que requereixen d’aquest tipus de peces capaces d’interactuar a través del so i que poden tenir una aplicació mèdica o social concreta. En aquesta línia, l’ESDi també està treballant en l’adaptació d’aquest concepte en el camp de la biomedicina amb un important centre mèdic, en col·laboració amb un equip de facultatius del mateix hospital.

Els anomenats Wearables o dispositives vestibles són peces amb teixits que incorporen tecnologia de consum i que converteixen a la peça en una extensió del propi cos capaç d’interactuar amb l’entorn.