Notícies
24 de juliol de 2013
L’ESDi i l’Ajuntament de Sabadell renoven el seu compromís de col·laboració per la sostenibilitat local

L’Ajuntament de Sabadell i l’Escola Superior de Disseny ESDi han signat un nou conveni de col·laboració pel curs 2013-2014 amb l’objectiu de desenvolupar nous projectes de sostenibilitat local aplicant criteris d’ecodisseny i noves eines per la comunicació ambiental. La signatura s’ha celebrat el dia 24 de juliol i ha comptat amb l’assistència del Sr. Antoni Garrell, Director General de la Fundació per l’ESDi qui ha destacat que els reptes que ens esperen ara són ‘dissenyar serveis i productes intel·ligents’ i el Sr. Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes qui ha volgut remarcar que ‘no hi ha sostenibilitat sense disseny’.

En el marc d’aquest conveni, doncs, es treballarà per dotar a la ciutat de nous projectes, idees i eines de comunicació per la sostenibilitat local.

Així, està previst portar a terme projectes com ara el disseny de càpsules audiovisuals que treballin temàtica de sostenibilitat en qualsevol àmbit amb l’objectiu de conscienciació social, el disseny i estructuració d’itineraris pedagògics a l’entorn urbà amb la utilització de dispositius mòbils i la realització de projectes i estudis de recerca aplicada que ajudin a aconseguir la implementació de l’Agenda 21+10 de Sabadell, mitjançant l’estudi de casos pràctics com el disseny aplicat als horts urbans i escolars, entre d’altres.


Entre els principals acords d’aquest conveni trobem: el s uport al desenvolupament d’itineraris pedagògics educatius a la ciutat, amb la utilització de noves tecnologies, i aprofitant la ciutat com a element educador; aplicacions per a la millor utilització i usabilitat de l’espai públic, com ara, horts urbans o les àrees d’estada del municipi, amb l’aplicació d’elements d’ecodisseny per optimitzar el seu interès per part de la ciutadania; i la col·laboració s’estendrà per tal de millorar la visibilització dels treballs realitzats per l’alumnat de l’escola a la ciutadania i incorporar els resultats dels diversos projectes a la ciutat.


En el cas de l’ESDi, la seva trajectòria en matèria de sostenibilitat té una llarga implantació, amb aplicacions a itineraris curriculars tan diversos com Producte, Integració Multidiscplinària (Gestió del disseny), Audiovisual, Moda o Gràfic. En el cas de l’Ajuntament, l’estratègia del treball en xarxa s’alinea amb els objectius de l’Agenda 21+10 i pla estratègic de sostenibilitat local fins el 2020.

 

Conveni ESDi Ajuntament Sabadell