Notícies
14 de juliol de 2017
Les guanyadores del Degree Show Ane Castro i Núria Costa porten la impressió 3D a la passarel·la de l’ESDi

COD3NTIDAD

 

 

Desprès d’una desfilada en que van participar 15 col·leccions d’estudiants de Moda ESDi, les dissenyadores emergents Ane Castro i Núria Costa es van consagrar com les guanyadores de l’edició més recent de Degree Show, realitzat en el Convent de Sant Agustí en Barcelona.

 

A través de COD3NTIDAD, una col·lecció formada per sis looks unisex, les alumni de l’ESDi van poder explorar les potencialitats del teixit 3D en el disseny de moda i portar el seu interès per els materials i la tecnologia al primer pla.

 

Segons explica Costa, qui, amb Castro, integra la firma de moda ZER, l’idea que articula la col·lecció va sorgir durant les seves pràctiques laborals a Holanda, on ambdues dissenyadores van aprendre les bases de la impressió i van crear unes 80 mostres de teixits, que es van cristal·litzar en peces íntegrament  realitzades amb teixit 3D i en peces que incorporen elements de 3D, com caputxes i butxaques.

 

COD3NTIDAD“Ens hem deixat guiar pels materials i per les mostres, en lloc de fer el procés invers. Va ser partint dels teixits que vam veure quines formes podíem fer, com unir els teixits i quines propietats ens donaven”, comenta Costa.

 

La tecnologia també va ser definitòria a l’hora d’escollir una temàtica unificadora: “volíem un tema que ens guiés, però que no ens limités”, comenta la dissenyadora, per tant van decidir analitzar, a través de la seva col·lecció, els que consideren aspectes positius i negatius de la tecnologia: la creativitat i l’ocultació. Així, els conceptes de robatori d’identitat, ocultament i duplicació es manifesten a nivell de patronatge, al incorporar rèpliques de rostres en algunes peces, o caputxes i viseres per ocultar les faccions.

 

La importància d’allò tecnològic també els va permetre a ambdues dissenyadores explorar la creació de peces sense gènere, per així “dissenyar més partint de cossos que partint de la idea de Home o Dona”, agrega Costa.

 

“Guanyar el premi a la millor col·lecció al Degree Show va ser quelcom que ens va generar moltíssima il·lusió. Per nosaltres és una senyal de suport per seguir com a marca. Arran d’aquest premi molta gent ens ha contactat i ens ha animat a seguir treballant”, senyala Costa.

 

El futur de ZER, mentrestant, continuarà en el camí de l’exploració tecnològica: “la nostra primera idea va ser escanejar els cossos i dissenyar les peces partint d’això, però era un procés complicat i encara no s’ha avançat suficient com per aconseguir-ho. Creiem que en un futur si que ho podrem aconseguir, i imprimir les peces a partir de cada scan”.