Notícies
18 de novembre de 2015
L’alumna Mercè Cassanyes firmarà la nova identitat gràfica dels Museus de Sabadell

En un acte celebrat ahir dimarts 17 de novembre a l’Auditori de l’Escola Superior de Disseny ESDi es va fer públic la proposta guanyadora per al projecte de redisseny de la identitat dels museus de la ciutat, que va comptar amb l’assistència de Joan Comasòlivas, director de l’Arxiu Històric de Sabadell i del Museu d’Història de Sabadell, Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art de Sabadell.

 

 

El projecte de l’alumna Mercè Cassanyes de 4t de Gràfic de l’ESDi va ser l’escollit entre tots els presentats, en el marc del conveni de col·laboració entre el departament de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell i l’Escola Superior de Disseny ESDi, durant el passat curs 2014-2015.

 

 

Les premisses d’aquesta proposta parteixen, tal i com va apuntar Comasòlivas, de “la necessitat d’unificar la identitat visual d’aquestes institucions, generant un vincle visual entre les mateixes, però fomentant al mateix temps les peculiaritats específiques de cada un d’aquests espais”.  Per als responsables, la proposta de Mercè Cassanyes destaca per la seva capacitat de síntesi i la bona solució visual dels elements implicats en el disseny, tant a nivell estètic com conceptual. També es va fer èmfasi de la brillant presentació de l’alumna en el moment en què es van exposar els treballs, i en la seva capacitat per transmetre la idea després del projecte. Cassanyes, per la seva part, va voler “agrair la oportunitat de treballar en un projecte real”.

 

El projecte ha estat supervisat per part de l’ajuntament per la Sra. Maria Vilasó, responsable d’àmbit de cultura, i Sílvia Ortiz, responsable del departament d’imatge, així com pels directors de tots dos museus. Per part de l’ESDi, els alumnes implicats van ser els de tercer curs en disseny gràfic, que actualment cursen quart, tutoritzats pel professor Lalo Quintana.

 


Així mateix, donada l’alta qualitat dels treballs, ambdues parts van prendre la decisió de dur a terme una exposició que tindrà lloc durant el mes de març de 2016 al Museu d’Art, en la qual es mostraran totes les propostes plantejades pels alumnes, així com la proposta guanyadora, que passarà a ser la identitat oficial dels museus de la ciutat per a qualsevol tipus de comunicació.


Aquesta exposició també serà desenvolupada en col·laboració entre els museus i l’ESDi, a través d’un grup d’alumnes tutoritzats per la Dra. Maia Creus durant els propers mesos, que s’encarregaran de planificar els continguts i el comissariat de l’exposició