Notícies
DESTACADES: del 9 al 14 de setembre
La URL edita l’opuscle “Ramon Llull llibre d’amic e amat” per apropar-ne la figura entre els alumnes [+altres noticies]

 

La URL edita l’opuscle “Ramon Llull llibre d’amic e amat” per apropar-ne la figura entre els alumnes
 
Aquest any 2016 se celebra l’Any Llull, coincidint amb el 700è aniversari de la mort de Ramon Llull, patró de la Universitat, de la qual l’ESDi n’és centre adscrit. Paral·lelament també es commemora el 25è aniversari de la URL.
Aprofitant aquestes efemèrides, la URL ha editat l‘opuscle “Ramon Llull llibre d’amic e amat”, una publicació promoguda per l’Institut Ramon Llull amb textos escollits pel filòleg i professor Albert Soler, de la Universitat de Barcelona.
L’Institut Ramon Llull ha cedit el material bibliogràfic a la URL per fer una edició gratuïta per difondre-la, juntament amb la carpeta de la Universitat, entre tots els seus alumnes amb l’objectiu d’apropar la figura de Ramon Llull.

 

 


 

L’ESDi i Fireplace signen un conveni universitat-empresa


El divendres 9 de setembre la Dra. Glòria Fernàndez, directora de l’ESDi i Joaquim Packard, de Fireplace Project van signar un conveni de col·laboració Universitat-Empresa, que tindrà per finalitat "el disseny dels espais comuns i multifuncionals de la seu del col·lectiu Fireplace", ubicat al Poblenou de Barcelona. El projecte serà desenvolupat en el marc de l’assignatura de "Projectes II", de 3r curs de l’itinerari d’Interiors del Grau en Disseny.
Fireplace Project és una associació cultural vinculada a la promoció de les arts visuals i producció cultural contemporània a Barcelona. L’associació Fireplace posa l’èmfasi en la importància de la producció cultural, més particularment l’artística, com a propulsora de l’intercanvi d’idees i de pensament crític, i també en la necessitat de generar vincles fructífers entre professionals de projectes culturals locals, estatals i internacionals.
El projecte docent se centra en repensar els espais compartits del col·lectiu en funció de les activitats que tenen lloc en ells i en funció d’activitats futures que volen iniciar. Aquests espais suposen un espai de co-working, un espai per exposicions i presentacions, un futur espai per artistes residents i espais comuns de cuina i bany.

 

 


 

Èxit del col·loqui "Generant significats a través de la lògica del software/hardware" organitzat pel Màster en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi

El CCCB de Barcelona va acollir el dimecres 14 de setembre a les 18’30h un col·loqui sobre les problemàtiques de la producció d’art tecnològic coordinat pel Màster Universitari en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi.

El debat, amb la participació dels artistes Dr. Iván Marino i el Dr. Marcelo Dematei, va abordar determinades problemàtiques associades a la producció d’art tecnològic, amb exemples de la seva feina. Una seixantena de persones van acudir a la xerrada, omplint l’Espai Beta del CCCB i que va acabar amb un col·loqui entre els artistes i els assistents.