Notícies
20 de febrer del 2014
La reflexió sobre els reptes laboral i les eines per fer-hi front a la darrera sessió del 3er Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC) de l’ESDi

En la darrera sessió del CIDIC, el Director General de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT), Antoni Garrell, acompanyat per la directora de l’ESDi, la Dra.Glòria Fernández, han fet una mostra d’agraïment a tots els assistents, així com els conferenciants i tot l’staff que ha participat en l’organització de la tercera edició d’aquest multitudinari esdeveniment.

 

 

Abans de donar el tret de sortida a la darrera tanda de ponències, el Director General de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT), Antoni Garrell, ha remarcat que tothom està “condemnat” a una formació permanent i d’autoaprenentatge. “Cal escoltar els sorolls, assistir a conferències, escoltar, llegir…”, ha explicat Garrell, i és que tal com deia Steve Jobs “el futur s’escriu amb els lleus sons de fons, que una vegada convertits en tsunami ja no són una oportunitat”. En la mateixa línia, ha explicat que “no serveix de res ser pioner en idees si no se saben fer-les arribar a la societat”, i per tant, és clau “saber vendre’s un mateix, hem de demostrar el que som, no podem dibuixar un futur ignorant que els dibuixants som nosaltres”, ha assegurat.

 

 

El Director General de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT) ha acabat la seva reflexió donant pas a la primera ponència: “Situació i reptes en l’actualitat dins del món laboral” de l’enginyer industrial i Soci Director de Català Recursos Humans, Joaquim Català a qui ha descrit com a “una de les persones que més coneixement té sobre el futur".

 

 

Català ha explicat alguns ingredients de la recepta màgica per afrontar-se al món laboral actual: “molta il.lusió, esforç, visió, actitud positiva, voluntat de ser i optimisme”. Joaquim Català ha remarcat la idea de “viure permanentment amb la possibilitat de canvi, i és que la generació actual no serà com les anteriors, on hi havia una feina per tota la vida, sinó que la gent canviarà d’oficina 15 vegades”, i ha afegit que “ els canvis que provoca la tecnologia validen el fet que una empresa que sigui pionera actualment pot ser que d’aquí 2 anys pugui desaparèixer”.

 

 

Després d’una breu pausa, ha agafat la paraula Judith Català, psicòloga especialista en Recursos Humans, per presentar un taller sobre “La gestió efectiva del canvi professional”. Judith Català ha exposat els processos de selecció de personal i ha assegurant que “actualment aquests procediments s’han allargat molt respecte anys anteriors, ja que una nova incorporació a una empresa és una nova despesa que no totes les societats poden cobrir”. Judith Català ha remarcat la importància d’estar actiu a les xarxes socials com Linkedin, Twitter, Facebook i ha aprofitat per explicar com han de ser els Currículums Vitae. Per últim, la psicòloga especialista en Recursos Humans, ha posat uns audiovisuals relacionats amb la selecció de personal d’una empresa i ha interaccionat amb els assistents, intercanviant opinions i donant consells sobre experiències personals.

 

 

 

La Dra. Glòria Fernández, Directora de l’ESDi, ha donat per finalitzada aquesta tercera edició del CIDIC en un breu discurs final en el qual, també, ha volgut compartir amb els assistents la seva experiència en el mercat laboral i ha animat als assistents a utilitzar més “les eines que proporciona l’ESDi” enfocades a la inserció laboral dels estudiants.