Notícies
4 de febrer de 2016
La professora de l’ESDi Mireia Feliu rep el Premi Extraordinari de la Universitat de Barcelona per la seva tesi doctoral


El proper dijous  11 de febrer a les 12 hores, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, es celebrarà la cerimònia de lliurament dels diplomes de Premi Extraordinari de Doctorat i Màster dels cursos 2012-2013 i 2013-2014. Cada any, la Comissió de Doctorat de cada Facultat de la Universitat de Barcelona agrupa les Tesis que han obtingut Cum Laude, i en fa selecció per a ser proposades per al Premi Extraordinari. Els premis extraordinaris de doctorat posteriorment són atorgats pel Consell de Govern de la Universitat de Barcelona.


Enguany s’ha atorgat un del Premis Extraordinaris de Doctorat a la professora i Cap de la Unitat d’Aplicació del Coneixement en Comunicació Visual de l’ESDi, la Dra. Mireia Feliu, després de l’obtenció de la distinció Cum Laude per la seva tesi doctoral.

"In-Quietuds. Nomadismes Contemporanis" és un projecte artístic i teòric de recerca que investiga la mobilitat nòmada en la contemporaneïtat. El projecte es desenvolupa, d’una banda, a partir de la creació d’una sèrie de cinc obres de format divers però de base fonamentalment videogràfica: vídeocreació, obra sonora, instal·lació, etc. De l’altra, a partir d’una recerca teòrica i relacional entorn el concepte de nomadisme present en pràctiques itinerants tradicionals encara vigents, en la teoria crítica occidental i en l’art contemporani.
Podeu consultar la tesi a l’enllaç següent: http://hdl.handle.net/10803/134761


Mireia Feliu Fabra
és artista multimèdia, Doctora Cum Laude en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Màster en Computer Art per la School of Visual Arts de Nova York. Anteriorment havia estat Professora adjunta a Pace University (Nova York), membre del Comitè Avaluador de les Beques Fundació “la Caixa” per Estudis de Postgrau a Europa i Estats Units (convocatòria 2014), i actualment és Cap de la Unitat d’Aplicació del Coneixement en Comunicació Visual a ESDi.
Com a artista, ha rebut reconeixements de prestigi com Beca per al Desplaçament d’Artistes de l’Institut Ramon Llull (2011), Premi Espais (Girona, 2006), New York Foundation for the Arts Fellowship (2005), Location One International Residency (Nova York, 2005), IV Concurso de Arte Gobierno de Cantabria (2005), SVA Alumni Society Award (Nova York, 2004), Eyebeam Internship (Nova York, 2004), Diapason Gallery Residency (Nova York, 2003), beca Fundació ”la Caixa” (2001) i Peggy Guggenheim Collection Internship (Venècia, 1999).
La seva obra ha estat exposada en centres com el CCCB (destacant la seva participació en el projecte d’investigació Post-it City, Ciutats Ocasionals, coordinat pel Dr. Martí Peran), i en mostres col.lectives internacionals com Big Screen Project Festival a Nova York (2011) o Region 0 (2012) a l’ Art Museum of the Americas, Washington DC, al Centro Metropolitano de Diseño de Buenos Aires o al Cuale Cultural Center de Puerto Vallarta, Mèxic, entre d’altres. Destaquen les seves exposicions individuals a la New Media Gallery (Tivon, Israel), a la galeria Safia (Barcelona, 2010) i al Centre d’Art Cal Massó de Reus (2010), i les conferències impartides a centres com The International Center in New York (2010), la School of Visual Arts (Nova York, 2010), Oranim Academic College (Israel, 2011) i la participació a simposis i congressos com el d’Art i Recerca a la Facultat de Belles Arts (UB, 2012), entre d’altres.