Notícies
8 de juliol de 2016
La moda dels joves dissenyadors de l’ESDi brilla a Casa Capell

Un total de 28 col·leccions dels alumnes de 4t curs de Disseny menció moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi es passegen per la passarel·la barcelonina per emocionar i sorprendre als prop de 300 assistents a l’esdeveniment.


Hores abans de l’estrena, al backstage de Casa Capell (Barcelona), els nervis es deixen notar entre els dissenyadors que avui passen una prova de foc: la presentació de les seves col·leccions finals davant de familiars i amics, però també, davant de reconegudes empreses i figures rellevants del sector de la moda. Es tracta dels alumnes de 4t curs de disseny menció Moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi que durant el seu darrer curs acadèmic han treballat, des de 0, en la conceptualització i creació d’una col·lecció de diferents looks que forma part del seu Treball Final de Grau. Un repte acadèmic i la primera oportunitat en l’àmbit laboral. Una primera definició del caràcter que cada un d’ells/elles té com a dissenyador/a damunt la passarel·la, i l’oportunitat de començar a establir contactes i vincles amb professionals del sector


El Degree show “A-synchronic” engega a les 20.30h del vespre, un cop els prop de 300 assistents han pres seient a la sala gran de Casa Capell, una casa modernista ubicada al cor del barri de Gràcia. Un escenari perfecte per a que empreses i professionals del sector gaudeixin del total de 28 col·leccions (25 de dona i 3 d’home) que el grup de dissenyadors sorgits de la promoció 2012-2016 de l’ESDi han preparat. Es tracta de projectes de Final de Grau conceptualitzats i creats 100% pels propis alumnes, que enguany s’emmarquen sota el leitmotiv “A-synchronic”, moviment i ritme.

 

 


Una darrera l’altra, les col·leccions es presenten a escena acompanyades pels visuals de presentació i una acurada imatge gràfica que evoca el moviment i l’estètica industrial. Un tribunal acadèmic, format pels docents: Dolors Giró, Juan Carlos Grao, Francesc Grau, Xènia Gómez-Centurión i Dra. Encarna Ruiz, analitza, al detall, els acabats, la tècnica i la creativitat de cada una de les col·leccions per avaluar el projecte.

I premia al projecte “Ser (entre) otros” de Natalia Barros com a millor col·lecció del Degree.

 

 

 

Per la seva banda, el jurat de professionals, format per Glòria Casacuberta de Gratacós i Miquel Malaspina i Tatiana de la Fuente del FAD s’encarrega de valorar quina és la millor passarel·la. Finalment el premi recau sobre el projecte “Sin palabras” de Míriam García.


El Sr. Antoni Garrell, Director General de la FUNDIT felicita als nous dissenyadors i els convida a “no tenir límits”. Per la seva banda, el President de la Fundació per l’ESDi, el Sr. Josep Bombardó els anima a “no perdre mai la il·lusió i la creativitat”.  
L’acte ha acabat a l’entrada de Casa Capell amb un pica-pica estival: un got fresc d’orxata i fartons valencians.