Notícies
17 de setembre del 2013
La Dra. Inés Martins, professora de l’ESDi, presenta la ponència “Dona, art, tecnologia i estudis feministes” al IX ENECULT de Brasil

El passat dia 12 de setembre la Dra. Inés Martins, professora de la Unitat d’anàlisis i prospectiva en disseny de l’ESDi, va presentar la ponència “Dona, art, tecnologia i estudis feministes” al IX ENECULT (Encontre d’estudis multidisciplinaris en cultura), celebrat a Salvador de Bahia al Brasil. Martins va exposar la investigació “Pràctiques Artístiques entre Gènere i Tecnologia”, un treball audiovisual realitzat conjuntament amb la Dra. Maia Creus, també professora de l’ESDi, i Tamara Díaz.  El documental és un treball des d’una perspectiva feminista que  gira entorn a col·lectius artístics que treballen actualment a Catalunya en pràctiques artístiques que sorgeixen com a noves formes d’entendre el coneixement i que projecten nous paradigmes culturals i de transformació social. L’objectiu de la investigació és fer visible el treball i el compromís de les creadores entorn als potencials creatius i socials de les tecnologies lliures.


El IX Enecult és un encontre que es realitza anualment a Brasil i està coordinat pel Centre d’Estudis Multidisciplinaris en Cultura (CULT), el Programa Multidisciplinari d’Especialització en Cultura i Societat (Pós-Cultura), l’Institut d’Humanitats, Arts & Ciències Professor Milton Santos (IHAC) i la Universitat Federal de Bahia (UFBA).

 

Inés Martins