Notícies
22 de maig de 2017
La Dra Inés Martins participa al Congrés Internacional de Cultura Visual amb una ponència sobre la identitat cultural com a marca

La Dra Inés Martins, coordinadora acadèmica i directora del Màster en Comissariat d’Art Digital a l’Escola Superior de Disseny ESDi, participa, al costat del Dr Adriano Sampaio d’Oliveira, al Congrés Internacional de Cultura Visual amb una ponència sobre la identitat cultural com a marca i que porta per títol "El Brasil es troba aquí? la construcció de mons possibles a través de la marca Brasil per joves catalans"


El present treball es centra en l’anàlisi sobre els significats que un grup de joves catalans elaboren de les campanyes turístiques d’autopromoció del Brasil a l’exterior abans i després de la presentació dels cartells de la campanya publicitària "Brasil. O món s’encontra aquí ". El projecte té com a objectiu analitzar el posicionament discursiu de les imatges de marca nacionals Portugal, Brasil i Espanya a través de les seves campanyes d’autopromoció al turisme realitzades pels òrgans del govern de cada país durant el període de 2012 i 2014.


El Congrés Internacional de Cultura Visual se celebra els dies 22 i 23 de maig a la Universitat Abat Oliva CEU de Barcelona, ​​després de celebrar els seus dos anteriors edicions a la Freie Universitat Berlin ia la University of California a Berkeley. Durant els últims anys, aquest congrés s’ha guanyat una reputació com a punt focal per a les noves idees i noves pràctiques en la investigació de la cultura visual.

 

 

El Congrés analitza el fenomen de la imatge com una cosa genuïnament humà i des d’una perspectiva multidisciplinar. Al llarg de les sessions, es tractarà la qüestió de la cultura visual des de la consideració dels tres significats que conté: reflex del món, creació d’un espai normatiu ple de significats propis i font de transformació de la realitat.
Les presentacions plenàries comptaran amb alguns dels pensadors més importants del món de la cultura visual, així com la presentació de nombroses ponències, tallers i col·loquis d’acadèmics i investigadors.