Notícies
20 de febrer del 2014
L’ESDi rep el “Reconeixement a Empresa Socialment Responsable en l’àmbit de la Igualtat d’Oportunitats i la Gestió de la Diversitat”

L’ESDi ha participat en la 3ra edició d’una jornada de reconeixement a les empreses que han col.laborat en els projectes de Foment de l’Ocupació, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Vapor Llonch, el 19 de febrer a la Fira de Sabadell. Ha sigut durant aquesta jornada que l’Escola Superior de Disseny ESDi ha rebut, en el marc d’aquest acte, el document “Reconeixement a Empresa Socialment Responsable en l’àmbit de la Igualtat d’Oportunitats i la Gestió de la Diversitat”.


I és que en aquesta 3ra jornada s’han presentat projectes on s’han contractat persones dels col.lectius més vulnerables del mercat de treball o que han col.laborat en alguna acció de pràctiques o similar. Concretament, cal destacar que han mostrat 6.000 currículums actualitzats amb candidats de la ciutat de Sabadell que es poden integrar en qualsevol àmbit professional, i amb tots els nivells de formació i experiència.


Aquesta jornada s’ha estructurat en tres parts: presentació de bones pràctiques empresarials, reconeixement a les 270 empreses que han col.laborat contractant beneficiaris de programes d’igualtat d’oportunitats i gestió de la diversitat, i presentació de nous projectes adreçats a les empreses que fomentin l’ocupació en el territori.


Durant la jornada, s’han exposat beneficis per a les empreses que contractin persones dins dels programes que té Vapor Llonch, com “Joves per l’ocupació”: Joves de 16 a 25 anys que estan a l’atur sense competències adquirides, que reben formació sense cost per a l’empresa (350 hores); en un 25% abans d’incorporar-se a la feina i la resta com a formació dual; “Pràctiques en empreses 2014; o “Fem ocupació per joves”: Joves de 18 a 30 anys que estiguin a l’atur amb competències adquirides, que reben formació sense cost per a l’empresa específica per al lloc de treball (entre 120 i 300 hores).


La jornada ha comptat amb les intervencions de Jaume Farré, Sotsdirector de l’àrea social de l’Obra Social de la Caixa; Roser Hernández Gurrera, Subdirectora General d’Economia Social i Cooperatives del Departament d’Empresa i Ocupació; Ferran Civil vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i President delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i Joan Carles Sànchez, Alcalde de Sabadell.