Notícies
27 de juliol de 2015
L’ESDi renova el seu conveni amb l’Ajuntament de Sabadell

Reunits avui a les 12h del migdia a l’Ajuntament de Sabadell, el Tinent d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Maties Serracant i el Director General de la FUNDIT, el Sr. Antoni Garrell han renovat el conveni de col·laboració entre l’Escola Superior de Disseny ESDi i l’Ajuntament de Sabadell per tal de continuar desenvolupant conjuntament projectes de sostenibilitat local aplicant criteris d’ecodisseny i noves eines per a la comunicació ambiental.


Així, per al proper curs 2015-2016 l’ESDi i l’Ajuntament posen damunt la taula una sèrie d’activitats, que realitzaran els alumnes del Grau en Disseny en diverses matèries i assignatures: el disseny de càpsules audiovisuals que treballin temàtiques de sostenibilitat energètica, la realització de projectes que potenciïn el disseny social ja sigui en productes o bé espais i la participació al Congrés Acústica (que es celebrarà el proper 2016 a la ciutat) amb el disseny  de la imatge gràfica, l’aportació de paisatges sonors i altres muntatges efímers.

 


Tal i com ha destacat el Sr. Antoni Garrell, “el que garanteix el progrés econòmic i social és el disseny i a l’ESDi estem implicats seriosament amb la ciutat, amb el nostre territori”. Aquesta col·laboració busca, en definitiva, la implementació de projectes per la sensibilització entorn a la sostenibilitat i la solidaritat, “amb la finalitat de fer créixer el coneixement i compartir-lo”.
Per la seva banda, el Sr. Maties Serracant ha afirmat que “és voluntat de l’Ajuntament potenciar la col·laboració amb l’ESDi, més enllà de l’àrea de Sostenibilitat, en projectes d’interés col·lectiu i estratègic a la ciutat” i ha posat com a exemple la propera participació de l’Escola en el disseny del cartell del festival “30 nits”.


En el marc d’aquest conveni, que es va signar per primera vegada el 2011, l’ESDi ha desenvolupat diversos projectes com els spots promocionals de l’Agenda21, el redisseny de la marca corporativa dels Museus de la ciutat o la promoció de la mongeta del ganxet per recuperar la varietat tradicional d’aquest llegum, a més de desenvolupar propostes per la millora d’espais oberts de la ciutat, o treballs associats a l’aprofitament de recursos naturals existents al Parc Fluvial del riu Ripoll com ara la canya americana