Notícies
11 Febrer 2012
L’ESDi i la FUNDIT convoquen els 2ns Premis Internacionals de Disseny per a la Innovació

L’Escola Superior de Disseny ESDi i la FUNDIT, organitzadors del 2n Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya, amb la col·laboració i suport de diferents organitzacions empresarials de Catalunya, convoquen dissenyadors de qualsevol especialitat a enviar les seves candidatures a la 2a edició dels Premis Internacionals de Disseny per a la Innovació. Després de l’èxit de la 1a edició, el 2n Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC) insisteix en impulsar el disseny amb rigor científic i, al mateix temps, vol servir de plataforma per posar en contacte dissenyadors i inversors. L’objectiu de la convocatòria és realçar els dissenys de productes o serveis que comportin una innovació i siguin coherents amb l’accessibilitat de qualsevol tipus de persones i amb el respecte a la sostenibilitat mediambiental. Concretament es fa referència a tres aspectes:

  • Realçar els dissenys que busquen la satisfacció dels usuaris i el respecte mediambiental
  • Promoure l’acostament entre dissenyadors i empreses
  • Destacar la importància del disseny en el procés d’innovació i la seva contribució a la reactivació mediambiental
Els Premis s’adrecen a dissenyadors i empreses que incorporin el disseny, ja sigui als productes o al seu esquema de productivitat. Són de caràcter honorífic, i s’ofereixen en dues categories: una d’àmbit internacional i, l’altra, específica del Vallès. Per cadascuna s’atorgaran el premis del jurat professional i del jurat popular. Els 10 dissenyadors finalistes escollits pel jurat disposaran de 20 minuts per presentar el seu projecte en públic dins del Congrés, i atendre un col-loqui de 10 minuts sobre la seva obra. El jurat professional estarà presidit pel dissenyador industrial català, André Ricard, i estarà format per reconeguts professionals del disseny i la innovació. El jurat popular l’integraran els assistents del CIDIC.

2a edició del Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC)

Amb el títol "El disseny: motor de la competitivitat" la 2a edició del CIDIC s’organitza amb la finalitat de fomentar la integració del disseny a les empreses per innovar i guanyar en competitivitat. L’esdeveniment serà presidit pel dissenyador industrial català André Ricard. El comitè organitzador ha aprovat 151 ponències que es concretaran en presentacions orals, pòsters i comunicacions escrites al llibre del Congrés. La 1a edició del CIDIC va ser un èxit. Es va celebrar el mes de març de 2010. Hi van participar professionals i investigadors de més de 15 països i va tenir un públic de més de 500 persones. Es van presentar 67 ponències, 7 de les quals a càrrec dels ponents convidats, entre els quals professionals de prestigi com Alfred Astort (des de 1995 dissenyador d’interficies a Microsoft, Francesc Aragall (Design for all), Antoni Garrell, (Gestió de la innovació i economia del coneixement), Alberto Sanfeliu (UPC), Gui Bonsiepe (dissenyador industrial), Alastair Fuad-Luke (expert en disseny sostenible i ecodisseny) i Eric de Perthuis (directiu a Dassault Systèmes).