Notícies
25 de gener de 2015
L’alumne Gerard Arderius signa la imatge gràfica del Congrès d’Acústica Acusti.cat

Els propers 28 i 29 d’abril es celebra l’Acusti.cat, el primer congrés català per a la reducció de la contaminació acústica en l’àmbit urbà, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que tindrà lloc a la Fira de Sabadell.

Els estudiants de l’Escola Superior de Disseny ESDi, en el marc del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, han participat en la creació de la imatge gràfica dins de l’assignatura Projectes II del Grau de Disseny Gràfic coordinat pel professor Oriol Ocaña. Entre els requisits s’establia el repte de generar la imatge gràfica del congrés a partir de les seves línies mestres: gestió acústica, transversalitat i esdeveniment orientat a la reflexió i el debat.

La proposta guanyadora ha estat la de Gerard Arderius i parteix de la pregunta: “Com es pot arribar a representar i expressar gràficament l’acústica?”.

El resultat es basa en la fusió de dos elements complementaris entre ells; les ones (vibracions invisibles) i els caràcters que formen la paraula “acusti.cat”, és a dir la tipografia (transcripció gràfica d’un so). A partir de les ones es genera tot un nou llenguatge gràfic per a l’esdeveniment.


Moltes felicitats Gerard!