Notícies
25 de novembre de 2016
L’Ajuntament de Sabadell presenta nous projectes de col·laboració amb l’ESDi

Avui s’ha presentat a l’Ajuntament de Sabadell el projecte Ciutat Creativa, un conveni de col·laboració entre la Regidoria d’Urbanisme i Territori i tres centres docents com són l’Escola Superior de Disseny ESDi, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Escola Superior d’Arquitectura ETSAV-UPC.


La voluntat del govern és cooperar amb l’àmbit acadèmic per detectar necessitats i poder oferir solucions creatives i agosarades en la transformació de la ciutat.
A la roda de premsa la Tinenta d’Alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, la Sra. Glòria Rubio i la Dra Elizabeth Ferrándiz, cap de la Unitat de Producte i Usabilitat d’Espais de l’ESDi, han explicat els projectes que durà a terme l’ESDi.

-    Disseny d’un pla estratègic de comunicació per al servei de bicicletes d’ús públic que l’Ajuntament de Sabadell vol posar en marxa en un futur pròxim. Es consolidaran els coneixements dels alumnes de gestió del disseny en l’àmbit de la creació i comunicació d’accions envers la ciutadania, així com la planificació del temps i els canals de comunicació per dur a terme el citat pla de comunicació.

-    Proposta d’intervenció en el espai urbà de la zona de la estació de FFCC de Sabadell-Can Feu-Gràcia. El treball s’orienta a fer propostes d’actuació per intervenir l’espai, inicialment amb recursos de baix cost, que convidin al ciutadà a fer seu aquest espai en relació a activitats o usos que ja s’estiguin donant o noves propostes que puguin semblar interessants i adients per la ciutadania local, buscant un model de ciutat més integradora i viva.

-    Proposta de rehabilitació per a l’edifici històric catalogat Vapor Turull.  Es busca la consolidació dels coneixements dels alumnes en aquest àmbit en un edifici real i accessible i s’intenta innovar en l’àmbit de la rehabilitació d’edificis.

 

Aquests treballs es realitzaran en el marc del les assignatures Projectes I de 2n curs, en el primer cas, Projectes Integrals II de 3r curs, en el segon cas, i Rehabilitació de 4t curs, en el tercer cas, de Grau en Disseny de l’Escola Superior de Disseny ESDi, amb la participació dels seus professors i alumnes al llarg del curs escolar