Notícies
27 de març de 2015
FIU BCN omple el hall de l’ESDi

El dijous 26 de març FIU BCN va organitzar un esdeveniment a l’Escola Superior de Disseny ESDi, una nova parada dins del seu tour per les diferents escoles de disseny de Barcelona.


FIU va néixer de la mà dels graduats d’ESDi Humbert Clotet i Georgina Capdevila, un esdeveniment de disseny que van presentar com a projecte final de grau. La fórmula és ben senzilla: una presentació a càrrec de l’equip organitzatiu de l’escola, “conferències-express ” de 10 minuts de tres “fiuers”, joves dissenyadors de gran talent d’entre 18 i 25 anys i, finalment, una conferència de 20 minuts d’un profiuer, que relata les seves experiències professionals.

 

En un ambient distès i amb la música dels dj’s Dirty Gums, prop d’un centenar de persones van omplir el hall de l’ESDi que no van voler perdre’s aquest acte que ha esdevingut una exitosa trobada entre dissenyadors, estudiants i empreses.

 

 

La primera de les xerrades va anar a càrrec de l’estudiant de 4t de disseny gràfic a ESDi Oriol Arnedo, qui el 2014 va ser premiat pel Swab Festival de Barcelona. Per a Arnedo “el procés creatiu és a vegades més important que el resultat final”, perquè “en el disseny, una part nostra es queda plasmada en els nostres treballs”. L’estudiant actualment està preparant el seu projecte final de grau i va aconsellar als seus companys “fer confluir diferents disciplines artístiques per enriquir els seus projectes”.

 

 

 

Tot seguit, Guillem Rodríguez, dissenyador de moda format a BAU, va presentar els seus darrers treballs. Amb la seva col·lecció titulada “Romantycs” va guanyar el premi ModaFAD al millor dissenyador el 2013. Aquell mateix any va presentar “Vulnerables” al 080 Barcelona Fashion, i  va ser nombrat millor dissenyador jove d’Espanya en els Premis ANDE i en la 14ª edició del 080 es va endur la Menció d’Honor del jurat per la seva col·lecció per a home “Manifesto”. Ara acaba de sumar un nou èxit, haver estat escollit com un dels deu finalistes del Festival de Moda i Fotografia de Hyères.

 

 

Martina Nadal és un dissenyadora que està acabant els seus estudis entre l’Escola de Disseny Elisava de Barcelona i la Universitat de les Arts de Berlín. Nadal va ser seleccionada a participar a la Berlin Design Week amb els seus treballs en joieria on explorava l’abstracció geomètrica del cos humà. Actualment treballa per una editorial i forma part de Colectivo Reverso, un grup de dissenyadors que creuen en el disseny com a eina transformadora i de fet, són els instigadors del cicle de conferències al FAD de “Disseny i transformació social”.  Martina Nadal afirma que “ja no vull treballar només per a mi, vull dissenyar per als altres”.

 

 

Per acabar l’acte, el duet format per Mireia Ruiz i Raúl Ramos van presentar Cocolia, el seu estudi de disseny gràfic que han anat reinventant. La seva marca són els autoprojectes, una fórmula més arriscada de donar-se a conèixer, “que dóna llibertat de concepte i de forma i et retorna la creativitat que potser has anat perdent amb els anys” van explicar els dissenyadors. Cocolia són coneguts per l’ús del color, ja sigui en esprai o pintura, sobre objectes i materials que reciclen i els hi donen una nova vida.

 

 

El FIU BCN TOUR acabarà el proper dilluns 11 de maig amb una gran festa a la Fàbrica Estrella Damm, a Barcelona