Notícies
16 de desembre de 2016
Exposició a València de l’alumni Mar Canet

Mar Canet, graduat en Art Electrònic a l’ESDi, ha inaugurat fa poc l’exposició Camaleon a València juntament amb la seva companya Varvara, com a guanyadors de la III Beca d’Investigació i Producció de l’Espai Rambleta. El Mar Canet va ser considerat l’any passat per Google un dels 10 millors artistes new media actuals.

El curs passat va impartir un seminari a l’ESDi sobre la poètica en la programació.

 Biografia

Varvara & Mar és el duo artístic format per Varvara Guljajeva i Mar Canet en 2009. Les seves obres s’han exposat en nombrosos certàmens i festivals. En 2014 el duo va ser seleccionat per Google i Barbican Centre per crear una obra d’art per a l’exposició Revolució Digital. El passat any la seva proposta d’art en espai públic va quedar finalista al Green Square Library and Plaça de Sydney. Durant tres anys han dut a terme un tour de residències en diferents destinacions. El duo artístic se situa en el camp de l’art i la tecnologia i s’interessa per les noves formes d’art, innovació i també aplicació del teixit en el camp de la fabricació digital. Utilitzen i desafien la tecnologia per explorar conceptes innovadors en art i disseny. Per tant, la investigació és una part essencial en la seva pràctica creativa. A més d’instal·lacions cinètiques i interactives, els artistes han experimentat amb el seu treball en l’espai públic i els mitjans de comunicació urbans.

Varvara (nascuda el 1984, a Tartu, Estònia) es va llicenciar en Informàtica per la Facultat de Tecnologia de la Informació Estònia, va obtenir el seu Màster en Premsa Digital per la Universitat de Lübeck, Alemanya i actualment és estudiant de doctorat en el Departament d’Art i disseny de l’Acadèmia d’Art Estònia. Ha estat investigadora visitant a la Universitat John Moores de Liverpool ia l’Institut de Ciències i Arts Multimèdia Avançades de Ogaki, Japó.

Mar (nascut el 1981, a Barcelona) compta amb dues llicenciatures: en Art i Disseny per l’Escola Superior de Disseny ESDi de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i en Desenvolupament de Videojocs per la Universitat Central de Lancashire, Anglaterra. És cofundador del col·lectiu artístic Derivart and Lummo.