Notícies
14 de març del 2014
Estudiants de 2n d’audiovisuals presenten els projectes de la Mongeta del Ganxet al Casal Pere Quart

Per tal de promoure la mongeta del ganxet, la Fundació Miquel Agustí , que treballa en la recuperació de la varietat tradicional d’aquest llegum, va decidir posar-se en contacte amb l’Escola Superior de Disseny ESDi. D’aquesta manera, la Fundació va demanar als estudiants de 2on d’audiovisuals que realitzessin uns spots publicitaris per mostrar la mongeta des d’un prisma diferent.


En total, quatre grups han presentat els  projectes que han realitzat amb la professora Mireia Feliu al Casal Pere Quart. Uns projectes que pretenien comunicar i acostar la mongeta del ganxet a la societat i per aquest raó uns han optat per donar un toc de tradicionalitat, altres familiaritat i proximitat, o fins i tot de sensualitat.

 

El responsable de la Fundació Miquel Agustí, Joan Casals; juntament amb el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell, Lluís Monge, han felicitat els quatre grups per la seva originalitat i el treball realitzat. A més, Casals ha aprofitat l’ocasió per assegurar que “Ens costa comunicar els nostres resultats a la societat, i aquest és un tema essencial perquè hi hagi un retorn de la nostra feina a la societat. Hem d’utilitzar un llenguatge més planer”.

 

Un cop presentats els projectes, el regidor de Sostenibilitat s’ha encarregat de comunicar l’anunci guanyador que s’utilitzarà per fer difusió de la mongeta del ganxet, aquest ha anat a càrrec de Aura Colomer i Jan Padilla, que sota el títol “Enganxa’t”, recollia  una associació d’imatges relacionades amb la forma de ganxo de la mongeta, com una carretera, el fil d’un estel o un somriure.