Notícies
10 de juliol de 2017
L’estudi Gravina, de tres alumni d’ESDi, entre els 10 talents emergents destacats per DiarioDESIGN

 

Gravina

 

De la mà del seu estudi de disseny Gravina, els alumni de l’ESDi Gennís Senén Gilabert, Oliver Torres Fernández i Albert Trèmul Ferrús van ser destacats per la publicació online DiarioDESIGN com part dels 10 dissenyadors emergents que donen de què parlar en l’entorn nacional i internacional.

 

L’estudi català, que recentment va participar a l’Stockholm Furniture Fair, una de les fires de mobiliari més destacades d’Europa, compta amb una col·lecció de set peces amb diferents funcionalitats, tant orientats a la comoditat com a la practicitat.

 

El seu model Morris, per exemple, és una taula auxiliar mòbil realitzada amb planxes de metall perforades, que compleixen el paper de safates, i potes de roure. Tori, per la seva banda, és una cadira de menjador de fusta que agafa la seva estructura del maridatge de plànols corbs i línies rectes verticals que domina l’arquitectura japonesa. Tempo, l’altra taula auxiliar, aquesta vegada fixa, està constituïda per perfils d’acer acoblats i topalls de roure, en tant que el mirall de paret Toro dóna l’oportunitat de rotar sobre una superfície de fusta imantada.

 

 

Gravina

Els elements lumínics, Martes i Bruma, també van estar presents, amb característiques que els permeten regular la intensitat i la direcció de la llum. Un d’ells, Martes, dissenyat com a taula, compta amb peces de vidre intercanviables, mentre que l’altre, Bruma, és pendent i té tres pantalles de paper o de tela.  Busy, per últim, és un carregador USB múltiple que aconsegueix establir el delicat balanç entre la tecnologia i l’estètica.

 

Durant la seva participació a la Stockholm Furniture Fair, els tres dissenyadors van formar part del segment Greenhouse, un espai dins de la fira especialment dedicat a l’impuls de nous talents. Si bé van participar de la fira escandinava, Senén considera que l’estil de l’estudi s’aproxima més al mediterrani. “Els escandinaus són més sobris, sobretot en formes i colors, i els nostres productes tenen bastant color. Fins i tot el nostre stand tenia més interacció gràcies a uns suports gràfics que van ser realitzats per l’Estudi Clase” de Barcelona, va comentar el dissenyador.

 

Abans de formar part de Gravina, Senén va ser premiat amb la Medalla ADI-FAD d’Or pel seu projecte de final de carrera, “Xai”, una catifa/cistella per a que els nens de 0 a 9 mesos poguessin descansar o jugar. El projecte també va ser exhibit a la seu d’Artesania de Catalunya i a l’esdeveniment “El millor disseny de l’any” del Disseny Hub.