Notícies
22 de desembre de 2015
ESDiColor_LAB presenta "Experiències extrapolables"

"Experiències extrapolables" és el títol de la proposta de color que ESDiColor_LAB presenta per a la temporada tardor / hivern 2017/2018. En aquesta ocasió, basem el nostre estudi en la necessitat intrínseca que té l’individu de viure experiències noves que li permetin sortir de la rutina i generin noves sinergies. Després d’una situació de crisi econòmica i social com la viscuda a Espanya en els últims cinc anys, i ara que ens recuperem com a país, les persones necessiten invertir en activitats lúdiques. L’oci i la ruptura amb la quotidianitat proporcionen a l’individu una sensació de llibertat i una frescor que fins aquest moment ha estat encotillada per les restriccions econòmiques. Aquesta tendència sorgeix d’aquesta necessitat de renovació i intercanvi, de vivència i experiència.


 
A partir d’aquest concepte sorgeixen quatre cartes de color dedicades cadascuna d’elles a quatre sensacions que representen el que nosaltres anomenem Experiències extrapolables:


 
No burocràcia: Es tracta de la paleta de color creada per representar el que suposa l’alliberament de la quotidianitat, d’allò que es converteix en rutina i es transforma en caòtic i reiteratiu. El poder i la jerarquia que representen el treball, el costum i que causa irritació i enfado.Esta carta contempla tonalitats neutres i apagats entre les que cobra rellevància els colors blancs i negres, acompanyats de matisos càlids.

 


 

El que és estrany:
Allò que és poc habitual ens proporciona una sensació de misteri que pot arribar a ser plaent en la nostra recerca de la novetat, del que intens i ho hipnòtic. Les experiències viscudes des l’inusual que es converteixen en alguna cosa emotiu i fred al mateix temps. En allò que és abstracte, però desitjat. En aquesta carta predominen els colors blaus amb notes de tonalitats vermelloses, barrejades, alhora, amb colors més saturats i menys lluminosos.

 


 
Alt risc: Tot allò que suposa una ruptura amb la burocràcia de la quotidianitat, implica assumir un risc que es transforma en un joc divertit i evocador, en un fet lúdic i inusual, capaç de conduir-nos a fer coses impossibles. La ironia habitual pot convertir-se en el nostre motor per poder viure noves experiències en què predomini la recerca de l’equilibri entre el fràgil i el rigorós. En aquesta carta hem apostat pels tons saturats, entre els quals trobem combinacions arriscades de color, amb tons blaus, verds i morats que trenquen amb la dicotomia habitual de les nostres propostes.


 
L’intercanvi d’experiències:
La ruptura del rutinari implica un intercanvi vital que ens ha de conduir a comunicar emocions i sensacions, a compartir els moments extravagants i inusuals amb els que formen part de la nostra pràctica quotidiana. Aquesta retroalimentació vital ha de ser subtil i provocadora; evocadora i al mateix temps un signe d’identitat individual. Es tracta d’una carta més engamada que les anteriors en què preval el contrast cromàtic de verds i vermells, amb la presència d’algun marró, i en què el blanc segueix tenint una presència essencial.