Notícies
23 de febrer de 2017
Es presenta la Nit de la Ciència de Sabadell, amb l’ESDi com una de les institucions organitzadores

En una roda de premsa celebrada el dimecres 22 de febrer al Parc Taulí de Sabadell, s’ha presentat la 2a edició de la Nit de la Ciència, una cita que tindrà lloc el proper 18 de maig a l’Auditori de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell i que dedicarà els seus beneficis a un projecte d’investigació per millorar el diagnòstic precoç del càncer colorectal.


La Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell és una iniciativa de la la Fundació Bosch i Cardellach, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí, l’Escola Superior de Disseny ESDi i la Fundació Olga Torres, amb la finalitat de posar en valor la recerca i el coneixement de la ciència en la vida de les persones.

 

 

L’ESDi, com a centre universitari de disseny que es troba vinculat a la ciutat i vol ser-ne part activa, s’ha ocupat del desenvolupament dels elements gràfics de la campanya. Tal i com ha expressat el Dr. Eduardo Huerta, membre de la Unitat de Transferència del Coneixement de l’Escola Superior de Disseny ESDi,  “el disseny pot aportar solucions a diferents problemes” i ha incidit en “la importància de la investigació també en l’àmbit del disseny per millorar la qualitat de vida de les persones”.

 

Pel que fa a la gràfica per a la Nit de la Ciència, el cartell recrea una imatge que simula l’interior d’un aparell digestiu vist des d’un microscopi i la píndola de la cura. Destaca centralment la lletra C, que simbolitza la C de Ciència i la C de Cura, de la mateixa manera que es percep en l’ombra una mitja lluna en referència a “la nit”. El conjunt d’aquest element central, en mandala, fa referència a la vista  projectada des del microscopi i els elements del text s’articulen al voltant  a mode de recorregut visual.

 

 

 

La segona Nit de la Ciència comptarà amb les actuacions del Cor Vèrtex -una formació d’exalumnes de l’Escola Pia- i el conegut mentalista David Baró. A més, durant l’acte es concediran diferents beques, premis i reconeixements relacionats amb l’activitat científica i les entitats organitzadores de la cita.


La ciutadania pot col·laborar en la iniciativa per diferents vies. Es poden comprar entrades per assistir a l’acte del dia 18 de maig, així com adquirir tiquets per la fila 0. També hi ha l’opció de fer un ingrés en un número de compte. Totes aquestes possibilitats es donaran a conèixer en un blog que es posarà en marxa molt aviat.