Notícies
26 de gener del 2016
Entrevistem al graduat Enric Martí en motiu de la presentació de la seva nova col•lecció a la 080 Barcelona Fashion

El 5 de febrer és una cita important pel graduat de l’ESDi Enric Martí, guanyador del premi al dissenyador emergent a la 080 Barcelona Fashion de la darrera edició, ja que presentarà la seva nova col·lecció “Loathed Reality”. Ho farà en el marc de la desfilada de Modafad. A més a més, el dissenyador ha estat, en aquesta ocasió, l’encarregat d’il·lustrar la Tote Bag de la 080. Doble motiu per començar amb més que bon peu una carrera que promet, i molt.  

 

enricmarti1

 

Què ens pots avançar de la col·lecció que presentes a la 080? Quin ha estat el teu procés de treball?
La col·lecció Tardor/Hivern 2016 és una espècie de continuació del meu projecte final de Grau. Es titula "Loathed Reality", i es basa en un concepte de regressió artística. Parteixo d’una carta de color molt cridanera però harmònica, i mitjançant diferents tècniques de brodat pretenc comprendre la vida com a un llenç sobre el que poder modificar el nostre traç històric. Sobre la passarel·la veureu agulles, moltes agulles.
Ha sigut un procés llarg de varis mesos, i he après molt més del que en un principi m’imaginava. He treballat de forma molt ordenada, com sóc jo, i amb el suficient temps de marge per a les rectificacions d’últim moment.

 

EnricMarti-desfile2cat

 


Què significa per a tu poder desfilar en aquesta edició?
Significa un reconeixement a tot l’esforç fet fins ara i una porta oberta a oportunitats per a seguir treballant en un futur. La 080 és una plataforma amb cara i ulls, és una idea més que sòlida del que pot representar ser dissenyador a Barcelona, i és tot un èxit personal sentir que la meva feina serà valorada de forma seria i professional. Estic molt content per aquesta oportunitat.

 

totebag-enricmarti


I, a més, il·lustres la bossa oficial. Com va sorgir aquest encàrrec?
Tot va sorgir a partir d’una trucada molt suggerent per part de Modafad. En aquesta edició es promociona el comerç al barri del Born, i van pensar que seria una bona idea que el disseny emergent hi formés part. Normalment associo les totebags als meus primers anys universitaris, portant l’esquadra, patrons i infinitat de treballs allà dins. Així que saber que noves generacions faran aquest ús de la "meva" bossa té molta conya.