Notícies
7 de maig del 2014
Encarna Ruiz, cap de la Unitat de Tendències i Moda, assoleix el títol de Doctora

Dos anys i mig després d’estar investigant sobre ‘Los blogs de moda: del periodismo al marketing’, la professora de l’ESDi i cap de la Unitat de Tendències i Moda, Encarna Ruiz, ha assolit el títol de Doctora.

 

La tesi, que la Dra. Encarna Ruiz va presentar fa una setmana, se centra en l’ànalisi  de les eines discursives que apareixen en els blogs de moda, i que s’allunyen del periodisme en moltes ocasions per instal.lar-se en un terreny més personal. A més, estudiar aquest nou fenomen ha permès posar de manifest les connexions que existeixen entre el sector de la moda a Espanya.

 

La idea de la tesi, explica la Doctora, va sorgir  en veure la poca investigació que s’havia fet sobre el tema, i es que no hi havia cap publicació espanyola sobre els blogs, així que ha convertit la seva tesi en un treball original, únic i novedós.  “Volia fer una tesi unint dues disciplines, el periodisme, ja que és graduada en ciències de la informació i la comunicació; i el disseny”, explica la Doctora.

 

El fet que la professora de l’Escola Superior de Disseny ESDi assoleixi el títol de doctora evidencia les enormes possibilitats que hi ha de recerca en el camp del Disseny de moda, i és que a l’ESDi la innovació és continua, i el treball de Encara Ruiz n’és un exemple.

 

 

 

 

La il.lustració de la portada de la tesi la realizat

la col.laboradora docent de l’ESDi Maite Castillo