Notícies
25 de març del 2014
El Projecte de Final de Grau del graduat per l’ESDi Xavi Martínez, seleccionat pels Laus

Vaques sagrades”, aquest és el nom que va escollir Xavi Martínez, graduat l’any 2012-13 en Disseny Gràfic per l’ESDi, per encapçalar el seu Treball de Final de Grau. Ara, gairebé un any després de la seva realització, recull els fruïts de l’esforç i dedicació realitzats per aquell projecte. I és que la peça de Xavi Martínez ha estat seleccionada per optar a un premi Laus, un guardó que organitza  l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD.

 

Vaques Sagrades és un treball d’investigació entorn les connexions entre diferents estudis i dissenyadors gràfics de la ciutat de Barcelona a partir de la indagació en els referents de cada un dels entrevistats. El projecte neix amb la necessitat d’entendre la situació actual del disseny gràfic a la ciutat, fent a més d’aquesta recerca en l’actualitat, una mirada al passat recent, per descobrir les arrels que han fet de Barcelona una ciutat referència del disseny gràfic a escala internacional. Tota la informació extreta de les entrevistes es recull en una sèrie de publicacions, i les pròpies entrevistes van ser enregistrades i es poden visualitzar a la web del projecte.

 

Xavi Martínez, que actualment treballa com a dissenyador gràfic per l’ESDi, assegura que “la idea em va sorgir a partir d’un desig personal de saber quins eren els referents dels meus referents. Volia fer com un petit arbre genealògic partint de 3 dels dissenyadors que més m’han marcat. Però analitzant-ho amb el meu tutor vam decidir que jo no estava el suficientment preparat com per decidir quins dissenyadors m’han influenciat així que vaig anar a analitzar directament alguns dels dissenyadors que considero importants actualment.”

 

Martínez afegeix que se sent molt orgullós del treball, encara que no ha acabat sent del tot el que esperava, “ja que com tot projecte, parteixes d’unes hipòtesis i aquestes pot ser que es compleixin o no i això fa variar el projecte”. De fet, explica, “ara milloraria algunes coses, que per la inexperiència d’aquell moment no van acabar sent “perfectes” i ara que m’ho miro de més lluny, veig els errors. Però imagino que ja forma part de l’aprenentatge això.”

 

Per més informació sobre el projecte, podeu consultar:

 

 

www.vaquessagrades.cat
https://vimeo.com/vaquessagrades
https://www.facebook.com/Vaquessagrades