Notícies
28 de juny de 2013
El professor d’ESDi Genís Senén guanya la Medalla ADI d’Or

El projecte ‘Xai’ de Genís Senén, dissenyador, professor i membre de la Unitat de Producte i Usabilitat d’Espais de l’ESDi (Departament universitari de Teoria i Desenvolupament del Disseny de l’ESDi), ha estat guardonat amb la Medalla ADI d’Or, el màxim guardó d’uns premis que volen promoure el reconeixement públic dels millors projectes realitzats durant la formació, especialment aquells que destaquin per la seva innovació, aportacions conceptuals o procés d’investigació en el camp del disseny, convocats per l’ADI-FAD, l’associació de disseny industrial del Foment de les Arts i el Disseny (FAD). Aquest projecte que uneix innovació i artesania, es va crear també per potenciar, promoure i donar sortida a la llana de l’ovella Xisqueta autòctona del Pirineu. Es tracta d’una catifa per a que nadons d’entre 0 i 9 mesos puguin jugar o descansar i a l’hora, es transforma en un cistell amb un arc de jocs.

El jurat va destacar la bona elecció dels materials locals, que donen sensació de calidesa, qualitat, seguretat i benestar adients per a un objecte per a nadons. També va remarcar el fet que fos un producte d’una geometria interessant, capaç d’incorporar diferents funcions de forma elegant i que incorporés tècniques tradicionals per a la creació d’un producte totalment contemporani. Al ser guardonat amb la Medalla ADI d’Or, el professor d’ESDi Genís Senén rebrà una inscripció gratuïta per participar en un workshop i l’encàrrec remunerat de dissenyar les Medalles de la propera convocatòria.

El lliurament de premis es va dur a terme el 27 de juny al DHUB Barcelona, juntament amb el dels Premis Delta en el marc del FADfest. Els guanyadors i finalistes d’ambdós guardons es trobaran exposats fins el 31 d’octubre a la FADexpo. El millor disseny de l’any.

 

xai   genis