Notícies
3 de gener del 2014
El col·laborador docent de l’ESDi, Josep Abril, guanya el Premi 080 Barcelona Fashion

El dissenyador i col·laborador docent de l’Escola Superior de Disseny ESDi, Josep Abril ha sigut el guanyador del Premi 080 Barcelona Fashion per la seva col.lecció ‘Reflections’.  El dilluns 3 de febrer, el conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, acompanyat pels membres del jurat de la 080, ha entregat el guardó que li atribueix la millor col.lecció d’aquesta edició de la passarel.la de moda catalana, dotat de 20.000 euros. 

 

La col.lecció d’Abril ha estat escollida com la millor per la creativitat, qualitat i projecció internacional de la proposta, segons el jurat. El dissenyador català ha presentat per a la temporada un home urbà i elegant sense perdre el característic segell del creador.

 

Josep Abril va cursar estudis de Belles Arts i es va graduar a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda, de Barcelona. El 1996 va crear la seva pròpia marca de roba prêt-à-porter per a homes, línia en què ha seguit i també s’ha especialitzat en uniformes de luxe. Des del 2003 és director creatiu de One d’Armand Basi. El 1991 va rebre el primer premi de la seva carrera dins de la passarel. la Gaudí, a l’apartat de nous dissenyadors.

 

Posteriorment el 2004 va rebre el premi GQ al millor estilista d’home d’Espanya i el 2008, el premi “Barcelona és moda” al millor professional. Actualment presenta les seves col. leccions a les passarel.les de Madrid i de París. A l’ESDi és professor de projectes de moda d’home a 3r i 4t, a més de fer de tutor de Projectes Finals de Grau.