Notícies
25 de novembre de 2015
El Premi Iluro 2015 concedeix un accèssit al Dr. Enric Puig

El Dr. Enric Puig i Giralt, professor de l’ESDi, ha estat premiat amb un accèssit al prestigiós Premi Iluro 2015 de Mataró pel seu treball "Rock i cultura pop a Mataró. Una visió implicada" en un acte que es va celebrar el passat 18 de noviembre a la ciutat del Maresme.Es tracta d’un estudi històric, musicològic, sociològic i semiòtic sobre el que ha representat la cultura pop i la música mediàtica al llarg del segle XX. En aquest cas aquesta temàtica es centra en Mataró i el Maresme, tot fent un recull històric, des de les primeres manifestacions de balls populars a finals del segle XIX fins les tendències actuals, passant pel dixieland, el swing, els anys del rock, el boom dels seixanta, l’època hippy, el punk, etc. 
Tal com ha apuntat Puig, “aquesta aportació cultural havia estat menyspreada fins fa uns anys i avui dia resulta cabdal per entendre la societat en la que vivim”.El Premi Iluro de Monografia Històrica és un guardó instituït per la Caixa d’Estalvis de Mataró el 1959 i actualment convocat per la Fundació Iluro, que s’atorga al millor treball d’investigació històrica sobre Mataró o la comarca del Maresme, i aquest any concorrien set treballs. El jurat ha guardonat el treball titulat La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714, obra de l’arenyenc Francesc Forn i Salvà, a més de concedir l’accèssit al Dr. Puig.

 

Enric Puig és Doctor en Lingüística i Comunicació, i llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona. És professor del Departament de Lingüística, dins la Facultat de Filologia de la UB i també del Departament d’Humanitats de la URL, a part de desenvolupar diferents activitats docents i de gestió a ESDi.