Notícies
24 de setembre de 2013
El Periódico de Catalunya parla del sector tèxtil amb un article del Sr. Antoni Garrell, Director General de la FUNDIT

El Periódico de Catalunya publica en la seva edició en paper del 24 de setembre de 2013 el suplement d’anàlisi econòmica + Valor, que sota el títol ‘Un nou vestit per al tèxtil’ fa una anàlisi al voltant de la situació actual del sector tèxtil català i compta amb les visions d’11 experts que dibuixen el patró del seu futur.

És a la pàgina 7 d’aquest suplement que trobem l’article del Director General de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT), el Sr. Antoni Garrell qui afirma que ‘el tèxtil és un sector clau en el futur’ en un article titulat Sense tèxtil no hi ha recuperació. El Sr. Garrell situa la base tèxtil catalana en una xifra que ‘s’aproxima al 30% total de les exportacions tèxtils espanyoles’ i que esdevé, d’aquesta manera, ‘una estructura tèxtil que posiciona el sector per aprofitar les oportunitats associades als processos de relocalització que s’estan produint a la UE’ en un marc en què la recuperació del creixement econòmic passa per la necessitat de potenciar la indústria.

Antoni Garrell, enginyer industrial i especialista en innovació i competitivitat en el marc de l’economia del coneixement ho té molt clar: cal actuar en una doble línia. D’una banda, ‘cal millorar i garantir la competitivitat mitjançant la innovació gràcies al valor diferencial del disseny’ i d’altra, ‘aquesta millora ha d’anar acompanyada de l’ampliació de l’espectre de productes’.

I d’aquesta manera conclou que ‘assumint la importància de la indústria i sabent que és clau per crear ocupació i generar recursos gràcies a les seves exportacions, el tèxtil ha de recuperar -i ho pot fer- el paper tractor que el va caracteritzar durant dècades.’

En aquest suplement també podem trobar la opinió del Sr. Jordi Castellet, president de PIMEC Tèxtil i Moda, del Sr. David García, director general de Clúster Tèxtil i Moda de Catalunya o el Sr. Victor Fabregat, director del Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció, d’entre altres.