Notícies
9 de maig de 2017
El Màster en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi col·labora un any més amb el festival Loop Barcelona.

El festival internacional de referència de la imatge en moviment, LOOP Barcelona, celebra del 18 al 27 de maig la seva 15a edició, amb una programació que enguany ret homenatge als pioners del videoart.


Un any més, el Màster en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi col·labora amb el festival, que compta amb professorat del Màster com Victoria Sacco i l’alumna Maria Victoria Vierya, que hi està realitzant les pràctiques. Les alumnes del Màster, a més,  rebran acreditacions per poder accedir a les activitats programades.

 

 

Loop Barcelona és un punt de trobada especial que es desplega en tres seccions principals: la Fira és una selecció de pel·lícules i vídeos d’artistes contemporanis presentats per galeries internacionals en una experiència única; el Festival, un seguit de propostes relacionades amb la creació de la imatge en moviment en forma d’exposicions, projeccions i presentacions en viu de la ciutat; i Studies, una sèrie de xerrades, tallers i trobades professionals que fomenten el reconeixement i el valor al vídeoart.


A través d’un ampli ventall d’activitats que inclouen exposicions, instal·lacions, projeccions, performances i conferències, entre d’altres, el festival recupera grans obres oblidades a causa de la ràpida evolució d’aquest format per interpretar la producció audiovisual actual. Aquest any, a més a més, la programació s’estén i arriba a nous espais de Barcelona i rodalies, alguns de molt singulars com ara el Cinema Avinguda de la Llum, al subsòl del carrer Pelai, i el Parking Ortigosa.


El Loop dedicarà monogràfics a figures clau com l’artista Andy Warhol --amb un conjunt de 60 portades que va fer entre 1949 i 1987 i recorren la música popular de la segona meitat del segle XX--, la videoartista Martha Rosler, el pioner de l’art multimèdia Tony Oursler, Antoni Miralda --conegut per les seves grans instal·lacions-- i el també fotògraf i compositor Robert Cahen.

 

Podeu consultar la programació del Festival a través d’aquest enllaç