Notícies
8 de febrer de 2017
El Gremi de la Fusta i l’Escola industrial de Sabadell escull els dissenys dels alumnes Elena Sardà I Paul Juvé

Els dissenys d’Elena Sardà i Paul Juvé, alumnes de 4t curs del Grau en Disseny menció Producte de l’Escola Superior de Disseny ESDi han estat els escollits per a ser reproduïts en el XXV Concurs del Gremi de la Fusta de Sabadell.


El projecte, que neix del conveni de col·laboració entre l’ESDi, el Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l’Escola Industrial, consistia en dissenyar un objecte perquè els participants al Concurs, estudiants de la família professional Fusta i Moble, PFI i aprenents de taller de Fusteria i Ebenisteria la repliquin en fusta. Enguany s’han premiat dos treballs, amb grau diferent de dificultat per els dos perfils d’alumnes que s’inscriuen al concurs.

El disseny, a proposta del professor Guiu Llusà, és d’una caseta d’ocell individual per construir únicament amb fusta. El briefing del projecte contemplava que fos resistent a l’aigua, amb un sistema d’ancoratge resistent a les inclemències del temps, que fos practicable per a poder ser netejada, i que fos dissenyada amb les unions senzilles de les diverses peces, sense cargols o utillatges, únicament unides de forma mecànica i/o amb cola.

 

A l’acte van assistir el President del Gremi de la Fusta el Sr. Carles Montesinos; la Directora de l’ESDi la Dra. Glòria Fernàndez, així com el professor de l’ESDi i tutor del projecte el Sr. Guiu Llusà i el professor de l’Escola Industrial, el Sr. Joan Colet, així com una de les guanyadores, l’alumna Elena Sardà, autora de la caseta d’ocells més complexa i que va presentar el seu disseny als assistents.

 

 

El XXV Concurs de la Fusta es celebrarà el proper divendres 17 de març a l’Escola Industrial de Sabadell i tan Sardà com Juvé formaran part del Jurat, que haurà de tenir en compte criteris com la similitud amb la peça original, el mètode de treball i l’acabat per decidir els guanyadors de la competició.