Notícies
13 de març del 2014
El certificat de llengües de les universitats de Catalunya: el CLUC d’anglès

Les universitats catalanes s’han posat d’acord per oferir un certificat d’anglès que es basa en els estàndards que marca la Comissió Europea i, per tant, té reconeixement a totes les universitats europees.

 

La finalitat d’aquest exàmen és certificar el nivell d’anglès dels candidats a través d’un únic examen interuniversitari inèdit a cap altre indret del territori espanyol.De fte, la prova està pensada perquè amb un sol examen es pugui obtenir el nivell B1, B2.1 o bé B2.2, en funció del resultat.

 

El CLUC va dirigit a l’alumnat, el PAS (Personal Administratiu i de Serveis) i el PDI (Personal Docent i Investigador) de totes les universitats catalanes. També per al públic general que necessiti acreditar el seu nivell de coneixement d’anglès i que sigui major de 18 anys.
Tots aquells que estiguin interessats en certificar el seu nivell d’anglès, podran incriure’s, del 12 al 23 de maig, a convocatòria de l’examen CLUC d’anglès, que és al juny del 2014. Tot i així, hi haurà una altre convocatoria el novembre del 2014 i el seu període de matrícula serà del 20 al 31 d’octubre.

 

Pel que fa el preu de l’examen, dir que és una prova subvencionada per les 12 universitats catalanes i, per tant, té un preu reduït per a l’alumnat i el personal de les universitats de Catalunya de 75 €. Per a les persones que no pertanyen a la comunitat universitària, el cost d’aquest examen acreditatiu és de 150 €.

L’examen es farà el 20 de juny. Si algú hi està interessat, que es posi en contacte amb community@esdi.edu.es o que consulti aquí.