Notícies
27 d’agost de 2015
Dolors Giró i Natàlia Barros, participants de la 1a edició de la Route Artlantique

La dissenyadora i professora de l’ESDi Dolors Giró, junt amb l’alumna de 3r del Grau en Disseny de moda Natàlia Barros, van viatjar del 15 al 30 de juliol a Senegal, per a participar a la 1ª edició de la Route Artlantique, un workshop de disseny social promogut per l’empresa d’artesania Artlantique i Ramon Llonch, el seu creador.


La Route és un projecte acadèmic centrat en unir les persones de diferents cultures junts per treballar amb els creadors africans. A partir d’aquesta idea, la Route busca promoure, a través del llenguatge comú de la creació, un intercanvi d’idees, d’experiències i solucions entre joves creadors europeus i africans.

 

 

Un total de 25 participants, entre professors i alumnes de diferents escoles de disseny d’Europa es van sumar al projecte, així com artistes i dissenyadors africans, que van impartir workshops i els van apropar a l’art, la cultura i la tradició de Senegal.


La Route Artlantique es va desenvolupar entre les ciutats senegaleses de Dakar, Thies, St. Louis i Ziguinchor i on es van desenvolupar els tallers de confecció i estampació, de mobles amb fusta reciclada, joieria, de cistelleria o de reciclatge de xapa d’automòbil, entre d’altres.

 

Podeu conèixer més el projecte a la web de la Route Artlantique i a la seva página de Facebook.