Notícies
DESTACADES: de l’1 al 8 de setembre
Antoni Garrell, director general de la Fundació per al Disseny Tèxtil FUNDIT, participa a la 15a Diada de les Telecomunicacions de Catalunya [+altres noticies]

 

Antoni Garrell, director general de la Fundació per al Disseny Tèxtil FUNDIT, participa a la 15a Diada de les Telecomunicacions de Catalunya


La Diada de les Telecomunicacions a Catalunya que se celebrarà el proper 29 de setembre al CosmoCaixa de Barcelona, és un dels esdeveniments més importants i representatius del Sector TIC a Catalunya, organitzat per l’AETTEC.
Enguany la Diada se centrarà en “Oportunitats i impactes de la transformació digital: Quins són els límits?” i tindrà com a ponent principal l’expresident de la Generalitat, Artur Mas. També està prevista la presència de la consellera de la presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté durant la benvinguda i cloenda de l’acte.
És una oportunitat per gaudir de forma gratuïta de 8 taules de debat on professionals reconeguts i gurus de la transformació digital aportaran la seva visió sobre els impactes en la ciberseguretat, robòtica, relacions personals, l’oci, l’educació la indústria 4.0, entre d’altres.
La taula de debat sobre Indústria 4.0 comptarà amb la presència del Director General de l’ESDi- FUNDIT, el Sr. Antoni Garrell, que parlarà sobre “Prototipatge: noves tendències per a produir a costos més eficients”.

A més, cal destacar que l’Adjunt a Direcció General de la FUNDIT, el Sr. Ferran Amago és alhora Degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya COETTC (coorganitzador de l’acte) i forma part del Comitè d’Honor de la Diada.

 El graduat Carlos Lozano publica a Design Boom la seva recerca amb un nou material creat amb fibra de canya.


El graduat en Disseny de Producte per l’ESDi Carlos Lozano ha publicat un article a la revista especialitzada Design Boom.
En l’article Lozano explica el seu projecte de recerca en un nou material elaborat amb fibra de canya. L’ Arundo donax, o canya gegant, és una espècie de canya comuna en gran part de la conca de la Mediterrània, Àsia, Estats Units i innombrables més ecosistemes. En molts llocs, l’espècie es considera invasiva, pel seu ràpid creixement que redueix les plantes natives i perquè la seva baixa humitat contribueix a la generació i propagació de focs forestals.

 


Amb pocs usos productius, la canya és una candidata ideal per a l’experimentació i el desenvolupament de material. Els resultats, recollits en el Projecte de Final de Grau de Carlos Lozano, suggereixen una àmplia gamma de capacitats. Sobretot, les mostres que contenen pols de canya / encenalls, barrejada amb arròs i bio-resines de blat de moro, que són més fortes, mal·leables i barates de produir. Aquesta composició es va aplicar a diversos objectes per posar a prova el seu potencial real.
Podeu trobar l’article complet a la web de Design Boom

 
Marc Calvet i el col·lectiu SlideMedia participen a la festa major de Sabadell amb un mapping sobre Joan Oliver


El dissenyador i professor de l’ESDi Marc Calvet forma part del col·lectiu SlideMedia, amb qui va crear un mapping per commemorar l’Any Joan Oliver en motiu del 30è aniversari de la mort del poeta, més conegut com a Pere Quart.

La projecció va tenir lloc el passat divendres 2 de setembre a la plaça de l’Ajuntament de Sabadell, en el marc de la Festa Major de la ciutat.
SlideMedia Lab és una entitat multidisciplinar dedicada a la investigació i posada en marxa de propostes audiovisuals basades en la tècnica de vídeo mapping, aplicacions interactives i creació de continguts MotionGraphics. Recentment va ser guardonada amb el Premi del Jurat en el festival Luz y Vanguardias de Salamanca.

 

 


 

Visita d’una escola de moda italiana a l’ESDi

 

El dimecres 7 de setembre l’ESDi va rebre la visita de representants de l’escola Apro Formazione, situada a Alba, a la regió del Piemonte a Itàlia.
Especialitzada en formació professional i contínua, Apro té com a objectiu preparar els joves per al món del treball i el reciclatge dels que ja estan treballant, en resposta a les necessitats locals i les necessitats de les empreses. Els seus estudis inclouen Disseny de Moda i Patronatge i per això van voler conèixer les instal·lacions de l’ESDi i l’EFPA a Sabadell.
Acompanyats per la cap de la Unitat de Moda de l’ESDi, Dolors Giró, van visitar tallers i aules així com és l’ensenyança  d’aquesta especialitat a la nostra escola. Posteriorment van reunir-se amb la Directora de l’ESDi, la Dra. Gloria Fernàndez i el sr. Ferran Amago, Director de Desenvolupament Corporatiu.
La visita va ser coordinada per Lluís Rishsak, de l’Associació Internacional per la Internacionalització del talent ACIT, i s’espera que puguin sorgir col·laboracions futures entre Apro i la FUNDIT.