Notícies
1, 2 i 3 de desembre
Alumnes de l’ESDi desenvolupen el vestuari del projecte del coreògraf Moreno Bernardi

the blue room

 

 

 

L’experimentació a nivell de vestuari i la possibilitat de transcendir les barreres de la peça d’indumentària seran les claus que buscaran desenvolupar la Unitat de Moda de l’ESDi i els alumnes Anna Salvador i Joan Ribas com a part del projecte coreogràfic “The Blue Room”, que s’estrenarà l’1 de desembre.

 

La peça, organitzada per LiveSoundTracks (LST), amb coreografia del ballarí Moreno Bernardi i música del compositor Gigi Piscitelli, també compta amb la col·laboració d’altres escoles de disseny en àmbits com el disseny d’espais i disseny de so, tot i que la dinàmica de treball va buscar evitar el diàleg entre els diferents grups per evitar que alguna disciplina sobresurti per damunt de les altres.

 

Si bé el projecte ha preferit no incorporar aquesta sinergia entre els diferents equips creatius, tots el grups de treball van tenir l’oportunitat de crear a des del mateix punt de partida: la cosmovisió de Bernardi y el filme experimental “Blue” (1993), de Derek Jarman, dominat pel blau elèctric d’una pantalla de televisor estancada en un canal mort.

 

Després d’anys d’estudi amb diversos referents del món de la dansa, Bernardi va desenvolupar la seva pròpia tècnica de composició sobre escena, unificant el ball amb conceptes de biomecànica, expresion primitive i estudis en teoria musical, a més d’eines d’actors, maridades per aconseguir una “descripció pura del moviment”.

 

The Blue Room tindrà lloc a la Sala Hiroshima el 1 i 2 de desembre a les 20:30 hores, i el 3 de desembre a les 19 hores.